Jouw project?


We zullen deze lijst blijven aanvullen. Kom dus zeker regelmatig terug een kijkje nemen om extra inspiratie op te doen.

Wil je jouw woning of project hier zien, neem dan zeker contact op met VIBE via info@vibe.be.

Verder lezen

La_NW_Gen_Verstr_297Pure materialen

Particulier
Rijwoning
Nieuwbouw
Houtskeletbouw


De bouwheren wisten goed wat ze wilden realiseren. De beperkte bouwoppervlakte maakt dat de beschikbare ruimte zo maximaal mogelijk gebruikt moest worden. En dit met pure, natuurlijke materialen zoals hout, staal, natuurpleister, enz.

Verder lezen

m_ERIC BODDAERT_VOLHOUTBOUW MATER-5850 tinten hout

Particulier
Vrijstaand
Nieuwbouw
Volhoutbouw


Een idyllisch uitzicht vanop een heuveltop in de Vlaamse Ardennen. Een groot terras en een lange tuin die beide heel de dag door baden in het zonlicht. En een ruime bio-ecologische woning die bijna volledig uit hout bestaat en bijzonder aangenaam aanvoelt.

Verder lezen

m_Stroomop-3148-1214Pionier Stroomop

Bedrijfsgebouw
Vrijstaand
Nieuwbouw
Combinatie


Zoals het een pionier betaamt, legde Stroomop de lat meteen zeer hoog, het kantoor moest bio-ecologisch en passief zijn. Met EA+ vonden ze een bureau dat al heel wat ervaring had met duurzaam bouwen en pelletverwarmingssystemen.

Verder lezen

VIBE - Wonen met de NatuurPassief met stro

Particulier
Vrijstaand
Nieuwbouw
Strobouw


Twee jaar geleden verhuisden Rudy en Tanja naar een passieve strobalenwoning in Kasterlee, het orgelpunt van een grotendeels autonoom bouwproject dat vier jaar duurde. Hun kapperswoonst bewijst dat strobalenbouw en moderne architectuur samengaan.

Verder lezen

Wmdn71-Duurzaam-gebouwdDorpswoning

Particulier
Rijwoning
Renovatie
Houtskelet


In 2006 kochten Sven en Jill een dorpshuisje in Ekeren. Na een eerste renovatiebeurt vervingen ze de aanpalende schuur door een geïntegreerd houtskeletvolume. Het resultaat: een compact, sfeervol en ecologisch geheel met optimaal benutte ruimtes.

Verder lezen

VIBENotelaar

Particulier
Vrijstaand
Renovatie
Houtskelet


Nabij de dorpskern van Lint renoveerden Wim en Bieke een huisje tot een knappe bio-ecologische woonst met paradijselijke tuin. Het uitgebreide volume kronkelt rond een mooie, prominente notelaar en mondt uit in een oase van rust.

Verder lezen