VIBE beheert een label voor professionals in de bouwsector. VIBE-bouwpartners hebben aangetoond dat ze ervaring hebben met en kennis hebben van bio-ecologisch bouwen en wonen. Zo moeten architecten, aannemers enz. al een project hebben gerealiseerd dat voldoet aan de criteria van bio-ecologisch bouwen. Handelaars en importeur dienen een of meerdere bio-ecologisch producten in hun gamma te hebben. Dit wordt gecontroleerd door VIBE tijdens de intakeprocedure. VIBE doet daarbij natuurlijk geen tegemoetkomingen aan de VIBE-criteria.

In een tweede fase kan een bouwpartner ook sterren aanvragen. Die sterren duiden in welke mate het totale gamma van de bouwpartner bio-ecologisch is. Dit wordt nagegaan door het onafhankelijke onderzoeksbureau aan de hand van de criteria die VIBE opstelde. De externe controle zorgt ervoor dat je met een gerust hart een beroep kan doen op het bio-ecologische aanbod van onze bouwpartners.

Op deze website vind je de adressen en contactgegevens van bedrijven die aangesloten zijn bij VIBE en daarmee hun engagement voor bio-ecologisch bouwen uitspreken en onderstrepen.

Adressen bouwpartners

Bio-ecologische bouwpartner

Jouw voordelen als VIBE-bouwpartner

Werk jij al langer met bio-ecologische materialen en technieken, of wil je je verder verdiepen in bio-ecologisch bouwen en wonen? Meld je dan zeker aan via info@vibe.be. We helpen je graag verder op weg.

Voordelen

Bedrijven en zelfstandigen die het VIBE-label aanvragen doen dit niet zonder reden. De erkenning biedt immers een hele waaier aan voordelen:

 • Gebruiksrecht van het VIBE-label als uithangbord. Het VIBE-logo toont uw verregaand engagement op vlak van gezondheid en milieu.
 • Opname van de bedrijfsgegevens in de online Adressen & producten-databank van VIBE vzw.
 • Advertentierecht op www.vibe.be.
 • Gratis VIBE-lidmaatschap. Zie hier voor de extra voordelen.
 • Houders van het VIBE-label krijgen 10% korting op hun advertentie.
 • VIBE vzw spreekt haar bouwpartners aan voor haar acties en projecten. (vorming, beleidssamenwerking, internationale contacten…)
 • Technische productinformatie komt in objectieve VIBE-publicaties en -vormingen terecht.  Opname in professioneel netwerk met ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.
 • Uitnodiging voor het jaarlijkse Eco*Bouwforum, voorbehouden voor erkende VIBE-bouwpartners.
 • Rechtstreeks voordeel van de inspanningen die VIBE vzw levert voor de bekendmaking en inburgering van bio-ecologisch bouwen, zowel naar de overheid als naar verenigingen en de consument toe.

Participant worden? 

Dat betekent heel wat extra voordelen in ruil voor extra  ondersteuning aan VIBE:

 • Gratis toegang voor max. 2 medewerkers tot infosessies en studiedagen (geen studiereizen) die VIBE vzw op eigen initiatief organiseert. Inschrijven blijft noodzakelijk.
 • Een gratis exemplaar van alle nieuwe VIBE-publicaties.
 • Een extra link met logo op onze website, naast je fiche bij onze adressen

Wat kost het?

Voor de intakeprocedure betaal je 185€. Per aangevraagd label rekent VIBE 380€ aan. Het licentiegeld wordt het eerste jaar pro-rata berekend voor de resterende maanden. Tegen het najaar informeren we de bouwpartners van het ten einde lopen van hun licentieperiode en vragen we dit te hernieuwen.

Kortingstarief voor startende bedrijven
Als pas opgerichte onderneming, ben je natuurlijk in de eerste plaats op zoek naar potentiële klanten. Als bouwbedrijf bezig met bio-ecologisch bouwen, is de website van VIBE de plaats waar je aanwezig moet zijn.
Omdat VIBE graag beginnende bedrijven ondersteunt, bieden we jullie een voordeeltarief aan om de kosten te beperken. We hanteren in de eerste drie jaar na oprichting een standaardtarief van 100€ ipv het tarief gebaseerd op het aantal VTE’s. Ook voor de intake vragen we maar 100€ ipv het normale tarief van 185€.

Doe dus zeker je voordeel en meld je nu al aan als kandidaat-bouwpartner van VIBE!

Schrijf je hier in

 

Aantal VTE’s Licentiegeld Participantschap
1 €420 €840
2 – 4 €540 €1.110
5 – 9 €660 €1.110
10 – 19 €780 €1.650
20 – 29 €870 €1.650
30 – 39 €1.200 €2.220
40 – 49 €1.800 €3.300
+ 50 en internationaal €2.250 €4.440

Tarieven zijn dezelfde voor erkenden en gelabelden, alle vermelde tarieven zijn exclusief BTW. De algemene voorwaarden vind je hier.