VIBE beheert een label en reikt sterren uit aan bedrijven in de bouwsector

Werkt jouw onderneming met bio-ecologische materialen en technieken? Vraag dan zeker het VIBE-label aan! Als VIBE-bouwpartner kom je terecht in een inspirerend netwerk, heb je toegang tot alle informatie en geniet je van nog vele andere voordelen.

VIBE-label

Om het label aan te vragen moet je als bouwprofessional kunnen aantonen dat je ervaring hebt met bio-ecologisch bouwen. Zo moeten architecten of aannemers al een project hebben gerealiseerd dat voldoet aan de criteria van bio-ecologisch bouwen. Handelaars en importeur dienen één of meerdere bio-ecologische producten in hun gamma te hebben. Dit wordt gecontroleerd door VIBE tijdens de intakeprocedure.

VIBE-sterren

In een tweede fase kan een bouwpartner ook sterren aanvragen. Die sterren duiden in welke mate het totale gamma van de bouwpartner bio-ecologisch is.

Benieuwd welke bedrijven reeds bij VIBE  aangesloten zijn en daarmee hun engagement voor bio-ecologisch bouwen uitspreken en onderstrepen?

Bekijk de lijst van VIBE-bouwpartners

Jouw voordelen als VIBE-bouwpartner

Voordelen

Bedrijven en zelfstandigen die het VIBE-label aanvragen doen dit niet zonder reden. De erkenning biedt immers een hele waaier aan voordelen:

 • Gebruiksrecht van het VIBE-label als uithangbord. Het VIBE-logo toont uw verregaand engagement op vlak van gezondheid en milieu.
 • Opname van de bedrijfsgegevens in de online Adressen & producten-databank van VIBE vzw.
 • Advertentierecht op www.vibe.be.
 • 15% korting op advertentieruimte in het magazine Ik Ga Bouwen
 • 15% korting als standhouder op de beurs EcoWonen
 • Gratis stand op openbedrijvendag
 • Gratis VIBE-lidmaatschap. Zie hier voor de extra voordelen.
 • VIBE vzw spreekt haar bouwpartners aan voor haar acties en projecten. (vorming, beleidssamenwerking, internationale contacten…)
 • Technische productinformatie komt in objectieve VIBE-publicaties en -vormingen terecht.  Opname in professioneel netwerk met ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.
 • Gratis tickets voor het Eco*Bouwforum (drie keer per jaar organiseert VIBE dit netwerkevent voor bouwprofessionals)
 • Rechtstreeks voordeel van de inspanningen die VIBE vzw levert voor de bekendmaking en inburgering van bio-ecologisch bouwen, zowel naar de overheid als naar verenigingen en de consument toe.

Participant worden? 

Dat betekent heel wat extra voordelen in ruil voor extra  ondersteuning aan VIBE:

 • Gratis toegang voor max. 2 medewerkers tot infosessies en studiedagen (geen studiereizen) die VIBE vzw op eigen initiatief organiseert.
 • Een gratis exemplaar van alle nieuwe VIBE-publicaties.
 • Extra promotiemogelijkheden tijdens onze evenementen en op onze website
 • Gratis stand op Eco*Bouwforum, hét netwerkevent voor bouwprofessionals

Wat kost het?

Voor de intakeprocedure betaal je 185€. Per aangevraagd label rekent VIBE 380€ aan. Het licentiegeld wordt het eerste jaar pro-rata berekend voor de resterende maanden. Tegen het najaar informeren we de bouwpartners van het ten einde lopen van hun licentieperiode en vragen we dit te hernieuwen.

Kortingstarief voor startende bedrijven
Als pas opgerichte onderneming, ben je natuurlijk in de eerste plaats op zoek naar potentiële klanten. Als bouwbedrijf bezig met bio-ecologisch bouwen, is de website van VIBE de plaats waar je aanwezig moet zijn.
Omdat VIBE graag beginnende bedrijven ondersteunt, bieden we jullie een voordeeltarief aan om de kosten te beperken. We hanteren in de eerste drie jaar na oprichting een standaardtarief van 100€ ipv het tarief gebaseerd op het aantal VTE’s. Ook voor de intake vragen we maar 100€ ipv het normale tarief van 185€.

Meld je aan als kandidaat-bouwpartner

 

Aantal VTE’s Licentiegeld Participantschap
1 €420 €840
2 – 4 €540 €1.110
5 – 9 €660 €1.110
10 – 19 €780 €1.650
20 – 29 €870 €1.650
30 – 39 €1.200 €2.220
40 – 49 €1.800 €3.300
+ 50 en internationaal €2.250 €4.440

Tarieven zijn dezelfde voor erkenden en gelabelden, alle vermelde tarieven zijn exclusief BTW. De algemene voorwaarden vind je hier.