Maak kennis met het aanbod van VMx

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Met de komst van de omgevingsvergunning zullen de milieuvergunning, de stedenbouwkundige vergunning en de verkavelingsvergunning tegen januari 2018 volledig verdwijnen. Naar aanleiding van deze gewijzigde procedure, vroegen we ons af in welk opzicht het aanbod van VMx ook interessant kan zijn voor de VIBE-bouwpartners. We stelden de vraag aan Sylvie Baert, stafmedewerker bij VMx.

Wat doet VMx precies?
Sylvie Baert: VMx biedt professionele ondersteuning aan de milieuprofessional bij de uitoefening van zijn of haar beroep. VMx verenigt meer dan 900 leden: milieucoördinatoren, milieuconsultenten, deskundigen milieueffectenrapportering (MER) en deskundigen mobiliteit en bereikt rond de 4000 contacten. Belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming (verplichte bijscholing) horen tot de kerntaken van de vereniging.

Wat is volgens jou de belangrijkste link tussen VIBE en VMx?
Sylvie Baert: De leden van VIBE vzw en de leden van VMx hebben heel wat gemeen. Ze zijn milieubewust en sterk gefocust op een betere leefomgeving. Beide verenigingen proberen het milieu en de bedrijfswereld te verzoenen. Enkel de focus is lichtjes anders. VMx biedt professionele ondersteuning aan milieuprofessionals bij de uitoefening van hun beroep. Terwijl VIBE de ambitie heeft om burgers, ondernemers en overheden te verzamelen rond thema’s zoals milieubewust bouwen en gezond wonen. Door de komst van de omgevingsvergunning is de kans groot dat de leden van VIBE vzw in de toekomst gaan samenwerken met de leden van beroepsvereniging voor alle milieuprofessionals (VMx) want de omgevingsvergunning koppelt de stedenbouwkundige vergunning (Vibe), de milieuvergunning (VMx) en de verkavelingsvergunning. Hoog tijd dus om kennis te maken!

Welke zaken van het VMx -aanbod kunnen ook interessant zijn voor VIBE-leden?
Sylvie Baert: VMx organiseert jaarlijks een veertigtal activiteiten voor milieuprofessionals. De opleiding ‘Biodiversiteit op bedrijfsterreinen’ en ‘Circulaire economie’ lijken me twee uiterst interessante opleidingen voor de VIBE-bouwpartners, maar het is zeker de moeite om het volledige aanbod te ontdekken op onze website www.vmx.be. Onze opleidingen en studiedagen zijn enorm breed, zowel qua inhoud en vorm. Vooral ‘leren op het veld’ vinden we heel belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig bedrijfsbezoeken zodat leden de kans krijgen om van elkaar te leren. En met praktijksessies zoomen we in op items zoals work-life balance, mediatraining en overtuigend spreken. Vaardigheden waar elke milieuprofessional nood aan heeft.
Verder kan het interessant zijn voor VIBE-bouwpartners om zich te abonneren op de VMx-nieuwsbrieven. Via de website en via die nieuwsbrieven informeren wij onze leden over de laatste trends binnen de sector. We brengen ook elk jaar een jaarboek uit waar we enkele leden aan het woord laten over hoe zij hun job en de sector zien evolueren. Wie zich (gratis) wil abonneren op onze nieuwsbrief of een exemplaar van het jaarboek wenst te ontvangen kan me hiervoor een mail sturen (sylvie@vmx.be)
Tenslotte lijkt het me ook interessant om in de toekomst samen een event uit te werken. Dat zou meteen een unieke kans zijn voor beide organisaties om elkaar te leren kennen!

<einde interview>[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_separator style_type=”single solid” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” top_margin=”30″ bottom_margin=”30″ alignment=”center” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Een greep uit de VMx opleidingen:

[/fusion_text][fusion_text]

18/05: Infosessie Biodiversiteit op bedrijfsterreinen
26/09: Studiedag Circulaire economie
24/10: Infosessie Sloop- en asbestinventaris
14/12: VMx Studiedag: Controle, nazicht, onderhoud en keuringen van airco- en koelinstallaties en omgaan met freonen en omschakeling naar natuurlijke koelmiddelen

[/fusion_text][fusion_button link=”www.vmx.be” target=”_blank” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” color=”default” stretch=”default” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″]Ontdek het volledige aanbod op de VMX-website[/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_imageframe image_id=”3697″ style_type=”none” hover_type=”none” align=”none” lightbox=”no” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″]https://www.vibe.be/wp-content/uploads/2017/06/VMx.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid”][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Wil je meer inspirerend nieuws?