EcoPuur erkend als VIBE-bouwpartner

EcoPuur installeert onder andere fotovoltaïsche zonnesystemen en werd hiervoor erkend als VIBE-bouwpartner. Het bedrijf brengt slimme en groene energie-oplossingen op maat van elk project.

In 2006 werd EcoPuur opgericht door Wannes Wylin. Met de slogan ‘Oogst zelf je energie’ is het meteen duidelijk dat het bedrijf ervoor gaat om iedereen energie-onafhankelijk te maken. In 2011 bouwden ze ‘de Pit’, hun kantoor en magazijn. De Pit is het meest complete passiefgebouw van België en is te vinden op het eerste groene bedrijventerrein van Vlaanderen, Ter Mote in Nevele.

EcoPuur is sedert haar ontstaan enorm begaan met de natuur. Met ondertussen 10 jaar ervaring op de teller is EcoPuur nog steeds een team van gepassioneerde en gedreven medewerkers. Elke medewerker draagt het ecologische in zich en daarom vroegen ze een erkenning voor hun state of being.

Bouwprofessionals die het VIBE-bouwpartnerschap aanvragen moeten kunnen aantonen dat ze competent zijn binnen hun domein. EcoPuur kon een hele reeks aan referentieprojecten voorleggen, die volledig volgens het boekje werden uitgevoerd en daardoor voldoen aan onze strenge criteria. Verder toonde EcoPuur aan dat het als installateur voldoet aan de VIBE-criteria. Zo moet het als installateur onder andere na de installatie een controle op openklemspanning en kortsluiting per serie van PV-panelen uitvoeren, moet het advies geven aan de klant in verband met het onderhoud en moet er een keuring uitgevoerd worden door een erkend keuringsorganisme. EcoPuur behaalde tevens het RESCERT-certificaat van bekwaamheid. Dit houdt in dat het bedrijf opgeleid werd tot een betrouwbare en kwaliteitsvolle installateur van hernieuwbare energie-systemen.

EcoPuur werkt steeds nauw samen met de architect of het studiebureau, zoals bewezen in de realisatie van het passieve kantoorgebouw bij De Noordboom. Het bedrijf heeft dan ook met glans de volledige erkenningsprocedure bij VIBE doorlopen en is sinds november 2018 officieel VIBE-bouwpartner.

Samen met onze leden, die allen hun engagement voor bio-ecologisch bouwen uitspreken, timmert VIBE vzw aan de weg naar een milieuvriendelijke bouwsector. Een volledige lijst van gekwalificeerde bouwpartners, zoals EcoPuur, staat gepubliceerd op de gloednieuwe website Ecobouwgids.be. Ook op de website van Ecobouwers en Ecoplan staan de VIBE-bouwpartners vermeld.

Heb je interesse om het VIBE-bouwpartnerschap aan te vragen? Je leest er meer over op deze webpagina.

Wil je meer inspirerend nieuws?