Bedrijfsbezoek ISOPROC, Gramitherm en IsoHemp (VOLZET)

Circulaire en milieuvriendelijke bouwmaterialen winnen aan belang. Ook op het vlak van isolatie zijn er veelbelovende alternatieven op de markt. Ben je benieuwd hoe drie Belgische producenten van circulaire en duurzame isolatiematerialen te werk gaan? Op woensdag 22 mei organiseren we een uitstap richting de productie-eenheden van ISOPROC, Gramitherm en IsoHemp.

De cellulose van ISOPROC is een lokaal, biobased isolatiemateriaal met een lage impact op het milieu en het klimaat. Dit circulaire isolatiemateriaal, met uitstekende thermische en akoestische kwaliteiten, wordt gemaakt uit gerecycleerd krantenpapier. In Achêne bezoeken we de productielijn van iQ3-cellulose.

De tweede stop op onze uitstap is de veelbelovende onderneming Gramitherm die isolatiepanelen uit gerecycleerde gras- en jutevezels produceert. De grasisolatie van Gramitherm is een biobased en CO2-neutraal isolatiemateriaal. Een uitstekend voorbeeld van de circulaire economie met een grote optimalisatie van natuurlijke grondstoffen en een hoge energie-efficiëntie.

Tot slot bezoeken we de nieuwe productie-eenheid van IsoHemp in Fernelmont. Deze onderneming maakt al jaren duurzame kalkhennepmaterialen voor de bouw- en renovatiesector. Deze hernieuwbare metselblokken worden gemaakt op basis van hennepscheven, kalk en water. Een betrouwbaar en energiearm isolatiemateriaal uit lokale grondstoffen.

Het programma

  • 8u00: Busrit Antwerpen-Achène
  • 10u30: Bezoek aan ISOPROC
  • 11u45: Lunch bij ISOPROC
  • 12u15: Busrit Achène-Sambreville
  • 13u00: Bezoek aan Gramitherm
  • 14u15: Busrit Sambreville-Fernelmont
  • 14u45: Bezoek aan IsoHemp
  • 16u00: Busrit Fernelmont-Antwerpen

Praktische informatie

Datum en tijdstip
Woensdag 22 mei 2024, 8u00-17u30

Locatie
We spreken om 8u stipt af aan de Borsbeeksebrug in Antwerpen.
Google Maps

Het is aangeraden om met het openbaar vervoer naar het station Antwerpen-Berchem te komen. Je vindt meer informatie over de actuele dienstverlening op de websites van NMBS en De Lijn.

Inschrijven

Je kan inschrijven voor deze bedrijfsbezoeken via deze link.

De deelnameprijs voor dit bezoek is

✅ Gratis voor deelnemers aan het postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen en het postgraduaat Circulair Bouwen
✅ Gratis voor bouwpartners en ambassadeurs
✅ €40 (excl. BTW) voor leden
✅ €60 (excl. BTW) voor niet-leden

Annuleringsvoorwaarden: Je kan tot 5 werkdagen voor deze opleiding kosteloos annuleren. Daarna ben je ons het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je uiteraard laten vervangen door een collega als je de sessie niet kan bijwonen.

  • Date : 22-05-2024
  • Time : 08:00 - 17:30 (Europe/Brussels)

Related Events