Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Hout is een heel geschikt bouwmateriaal voor diverse toepassingen, zowel constructief als decoratief. Duurzame houtbouw begint daarom bij een goed ontwerp, zowel bouwfysisch als technisch. Houtskeletbouw is daarom dé ideale bouwwijze voor lage-energiegebouwen en passiefwoningen. De vergrote markt zorgt er voor dat het als een aanvaard bouwprincipe begint te gelden. Echter zijn architecten, ingenieurs of aannemers niet specifiek opgeleid voor houtbouw. Het vergt behoorlijk veel details en aandachtspunten. Ook bij het berekenen van de structuur.

Deze module behandelt daarom het berekenen van houtconstructies op basis van Eurocode 5. De deelnemers vertrekken vanuit de basisprincipes van sterkteleer, zodat ook een aannemer mee kan inpikken. De lesgever staat stil bij de verschillende aspecten van de eurocode 5 en leert u liggers, roosteringen, wandstijlen, verbindingen en uitstijvende wanden te berekenen. Aan de hand van de theorie, aangevuld met praktische oefeningen krijgt u inzicht in de complexiteit van de houtberekeningen. Er wordt ook even stilgestaan bij een aantal handige softwaretools.

Deze opleiding wordt gedoceerd door Bruno Deraedt en Kurt Van Merode. Inschrijvingen kunnen via deze link. Deelnemers kunnen de modules apart volgen of als geheel.