Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op dinsdag 19 november is het weer zover: dan organiseert VIBE een nieuwe editie van het Eco*Bouwforum! Ben je als professional actief in de sector en heb je een boontje voor milieuverantwoord en gezond bouwen of verbouwen? Dan kan je zeker inspiratie opdoen tijdens dit vermaarde netwerkmoment!

VIBE keert terug naar zijn roots want we focussen tijdens dit Eco*Bouwforum op natuurlijke en milieuverantwoorde bouwmaterialen. Wim Huntjens (BAS Bouwen) verzorgt een boeiende inleiding over natuurlijke en hernieuwbare bouwmaterialen. Vanuit zijn achtergrond als architect focust hij tevens op strobalen- en kalkhennepbouw.

VIBE-bouwpartner Marc Swolfs (Arte Constructo) vervolgt met een uiteenzetting over het gebruik van kalk- en kalkhennepproducten in de bouwsector. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de vaak voorkomende fouten? En hoe kan je deze blunders als professional voorkomen?

Tot slot geeft Geert Delanoeije (Transforma cvba) een woordje uitleg bij de Baarbeekhoeve: een project waar ecologie, geschiedenis en beleving tezamen komen. Vreemde eend in de bijt? Kom het ontdekken tijdens het Eco*Bouwforum.

Korte inhoud

  • Natuurlijke materialen
  • Strobalenbouw
  • Kalkhennepbouw

Programma

  • 14u30: onthaal met knabbel en babbel
  • 15u: lezing over hernieuwbare en natuurlijke materialen door Wim Huntjens (BAS Bouwen)
  • 16u: lezing over het correcte gebruik van kalk- en kalkhennepmaterialen in de bouwsector door Marc Swolfs (Arte Constructo)
  • 17u: De Baarbeekhoeve – Een bouwproject onder de loep
  • 17u45: afsluitende receptie met hapje en drankje

Doelpubliek

Architecten, aannemers, producenten, handelaars, ingenieurs, studenten…

Ik schrijf me in!

 

Praktisch

Datum en tijdstip

Dinsdag 19 november 2019, 14u30-18u

Locatie

Baarbeekhoeve, Baarbeekstraat 24, 2812 Mechelen – route

Inschrijven

VIBE-bouwpartners: gratis
VIBE-leden: €60,50 (BTW incl.)
Bouwprofessionals: €90,75 (BTW incl.)
Andere: €90,75 (BTW incl.)
Studenten: €18,15 (BTW incl.)

Je deelname is pas definitief wanneer we het bedrag hebben ontvangen. Je krijgt een elektronische bevestiging van je inschrijving.

Ik schrijf me in!