Expeditie biofiel ontwerpen: Biofiel ontwerpen toepassen

In de expeditie biofiel ontwerpen ontdek je op een praktijk- en ervaringsgerichte manier hoe je de connectie met de natuur versterkt in je bouwprojecten. Een belangrijk aandachtspunt want studies tonen aan dat de natuur voordelen biedt voor onze fysieke en mentale gezondheid.

Na een winterpauze waarin we ruimte laten tot reflectie passen we in deze derde bijeenkomst de principes van biofiel ontwerpen toe op een concrete case. Het is belangrijk om met je project in te spelen op de context dus voeren we eerst een korte analyse uit. Zo kunnen we als groep aan de slag met een deel van het project. Op het einde van deze dag hebben we een eerste visie en concept uitgewerkt voor een biofiel ontwerp.

🌿 eerste praktijkervaring
🌿 theorie omzetten naar praktijk
🌿 inspelen op de context: geschiedenis, omliggende natuur, cultuur, samenleving…

Tijdens de expeditie biofiel ontwerpen komen we vier keer tezamen tijdens interactieve sessies. Dit op 7 november 2023, 5 december 2023, 5 maart 2024 en 16 april 2024.

Spreker

Liesbeth Reekmans is project engineer sustainable design bij multidisciplinair ontwerpbureau VK architects+engineers en werkt mee aan de integratie van natuur in de gebouwde omgeving. Natuur verhoogt niet alleen het welzijn van de mens, het versterkt de biodiversiteit en is een bron van inspiratie voor innovatieve oplossingen om de uitdagingen van vandaag aan te gaan.

Voor wie?

Architecten, landschapsarchitecten, interieurarchitecten, ontwikkelaars van kantoorgebouwen en zorginfrastructuur, scholengroepen, productontwikkelaars, en alle andere mensen die interesse hebben in biofiel ontwerpen.

Praktische gegevens

Datum
Dinsdag 5 maart 2024, 9u30-16u30

Locatie
Te bevestigen

Deelnameprijs

Wil je deel uitmaken van de expeditie biofiel ontwerpen? Dan kan je je inschrijven via de onderstaande knop. De deelnameprijs voor deze expeditie is €1200,- (excl. BTW). Deze prijs is inclusief catering.

Met de kmo-portefeuille geniet je 20 tot 30% steun op jouw deelname. Ons erkenningsnummer is DV.O246594.

  • Date : 5/3/2024
  • Time : 09:30 - 16:30 (Europe/Brussels)
  • Venue : Te bevestigen

Related Events