Expeditie biofiel ontwerpen: Waarom is biofilie belangrijk? Wat zijn de voordelen in de verbinding van mens en natuur?

In de expeditie biofiel ontwerpen ontdek je op een praktijk- en ervaringsgerichte manier hoe je de connectie met de natuur versterkt in je bouwprojecten. Een belangrijk aandachtspunt want studies tonen aan dat de natuur voordelen biedt voor onze fysieke en mentale gezondheid.

De eerste bijeenkomst van de expeditie biofiel ontwerpen biedt je een algemene introductie op het concept biofilie. We bouwen voor mensen, maar de natuur en de mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde natuur en planeet gaan hand in hand met onze eigen gezondheid als mens. Dit idee vormt een belangrijke basis voor biofiele architectuur. Na een kennismakingsrondje doen we een deep dive in het theoretische kader achter biofilie en de voordelen voor de planeet, de natuur en de mens.

Voordat we van start gaan op projectniveau bekijken we hoe de mens een deel is van de natuur, wat de voordelen zijn van de natuur voor onze gezondheid en hoe onze eigen waarden en ons eigen gedrag kunnen bijdragen aan een gezonde omgeving. Deze dag wordt interactief waarbij we zowel binnen als buiten oefeningen doen. We doen ook een wandeling om onze eigen connectie met de natuur te versterken.

Tijdens de expeditie biofiel ontwerpen komen we vier keer tezamen tijdens interactieve sessies. Dit op 7 november 2023, 5 december 2023, 5 maart 2024 en 16 april 2024.

Spreker

Ann Sterckx is psycholoog van opleiding en verdiept zich in ecopsychologie en de relatie tussen de mens en de natuur. Ze ontwikkelde de Koraalwaaier: een denkmodel om onze verbinding met de natuur te herstellen op basis van 9 natuurbelevingslagen. Ann is oprichter en eigenaar van verschillende organisaties zoals EarthWise Education.

Voor wie?

Architecten, landschapsarchitecten, interieurarchitecten, ontwikkelaars van kantoorgebouwen en zorginfrastructuur, scholengroepen, productontwikkelaars, en alle andere mensen die interesse hebben in biofiel ontwerpen.

Praktische gegevens

Datum
Dinsdag 7 november 2023, 9u30-16u30

Locatie
Plantentuin Meise, Nieuwelaan 38, 1860 Meise (Google Maps)

Deelnameprijs

Wil je deel uitmaken van de expeditie biofiel ontwerpen? Dan kan je je inschrijven via de onderstaande knop. De deelnameprijs voor deze expeditie is €1200,- (excl. BTW). Deze prijs is inclusief catering.

Met de kmo-portefeuille geniet je 20 tot 30% steun op jouw deelname. Ons erkenningsnummer is DV.O246594.

  • Date : 7/11/2023
  • Time : 09:30 - 16:30 (Europe/Brussels)
  • Venue : Plantentuin Meise, Meise

Related Events