Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Milieuverantwoord en gezond bouwen is zowel in binnen- als buitenland aan een serieuze opmars bezig. De bouwwereld is in verandering en dat merken we anno 2019 meer dan ooit. Nieuwe milieuverantwoorde bouwmaterialen en -innovaties duiken overal op, alternatieve business modellen worden ontwikkeld en de traditionele spelers nemen de circulaire logica indachtig. Je blijft daarom beter niet achterop hinken!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek! Voor de tiende keer (driewerf hoera!) organiseren VIBE en Odisee Hogeschool de postgraduaatopleiding ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ (voorheen: Bio-ecologisch bouwen en wonen). Meer dan 150 transitie-experts gingen je al voor. De postgraduaatopleiding ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ biedt je de theoretische en praktische handvaten om toekomstgericht te bouwen. De thema’s die aan bod komen, zijn gevarieerd: klimaatadaptatie, ruimtelijke ordening, leefbare woon- en leefkernen, innovatieve bouwmethodes en -materialen, gezonde en milieuverantwoorde bouwmaterialen…

De inhoud van deze opleiding is gevarieerd, verdiepend en prikkelend. Na deze stoomcursus heb je voldoende theoretische en praktische kennis in de vingers om duurzame leef- en woonkernen uit te bouwen. Maak samen met meer dan 150 afgestudeerden deel uit van een innovatief transitienetwerk in Vlaanderen. Gedurende één academiejaar ontwikkel je een brede visie op het ontwerp, de uitvoeringsdetails en de meet- en beheersystemen van duurzame gebouwen.

De opleiding richt zich tot architecten, ontwerpers, studiebureaus, aannemers, bestekschrijvers, bouwheren, ontwikkelaars, overheidsmedewerkers, medewerkers van intercommunales en nutsbedrijven, landmeters, makelaars, financieel deskundigen en onderzoekers in alle sectoren van de bouwwereld en de ruimtelijke ordening.

Je kan je inschrijven voor de volledige opleiding of inschrijven per module:

  • Volledige opleiding met paper (23 lesdagen): € 2750
  • Volledige opleiding zonder paper (23 dagen): € 2750
  • Module 1 – Duurzame ontwikkeling toegepast in het vakgebied ‘bouwen en wonen’ + een gebouw en zijn omgeving (10 lesdagen): € 1250
  • Module 2 – Een mens- en milieuvriendelijk bouwproject (12 lesdagen): € 1550

Deze opleiding komt in aanmerking voor subsidiëring door kmo-portefeuille, erkenningsnummer DV.O215752Daarnaast komt deze opleiding ook in aanmerking voor Betaald Educatief Verlof. 

Wil je meer te weten komen over deze opleiding? Kom dan zeker naar het infomoment op dinsdag 17 september in de Technologiecampus Gent (Gebroeders de Smetstraat 1, 9000 Gent). Je kan er kennismaken met de opleidingsonderdelen en oud-studenten die getuigen over deze innovatieve cursus.

Ontdek meer