Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Stap mee aan boord en laat je een hele dag inspireren door dé stichter van ‘Stad van Morgen’, Jean-Paul Close.

De focus ligt op het beleven van het begrip ‘Sustainocratie’, wat een samenvoeging is van “sustainable human progress” en “democratie”. Tijdens deze inspiratiereis leren we hoe er via actief burgerschap een stad kan worden gecreëerd waar het aangenaam vertoeven is, waar de betrokkenheid van de inwoners het belangrijkste vermogen is, waar er kan worden ingestaan voor de eigen voedselvoorziening en andere menselijke behoeften.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
I Accept

 

Enkele quotes van deelnemers van de vorige editie (juni 2018):

“frisse ideeëndag”

“Oogopenend”

“inspirerend > aanstekelijk > bewijs dat durf beloond wordt”

“Circulaire projecten moet je vooral beleven!”

PROGRAMMA

Voormiddag:

  • Bij aankomst in Eindhoven worden we ontvangen met koffie, thee en ontbijt in een wijkgebouw en laten we ons onderdompelen in ‘sustainocratie’. Zo ontdekken we welke invloed dit principe heeft op de ontwikkeling van de stad en haar omgeving.
  • Eerst maken we kennis met FRE2SH, een samenwerkingsverband dat bouwt aan voedselzekerheden in en rond de stad, om zo de lokale samenredzaamheid en productiviteit in de stad te verhogen.
  • Vervolgens ontmoeten we AiREAS, een samenwerkingsinitiatief dat focust op de interactie tussen volksgezondheid, luchtkwaliteit en stadsdynamiek.
  • Inspiratievoorbeeld: een Aquaponics-systeem, een gesloten en duurzaam systeem waar de productie van groenten, oesterzwammen en vissen gecombineerd wordt. Dit systeem is perfect bruikbaar in volkstuintjes, stadstuintjes of op terrassen.
  • De voormiddag sluiten we af met een bezoek aan een voedselbos: een concept waar de creatie en het behoud van natuur in de stad wordt gecombineerd met de productie van voedsel.

Lunchpauze – alleen maar stadsproducten!

De lunch wordt verzorgd door COS3i, een sociaal integratie project waarbij zwakkere groepen geïntegreerd worden in de binnenstedelijke ‘sustainocratische’ programma’s.

Namiddag:

  • School of Talents laat ons de zin van participerend leren ervaren. We ontdekken hoe dit principe de ontwikkeling van bewustwording, empathie en co-creatie vergroot – zowel individueel als collectief.
  • We eindigen in het stadhuis van Eindhoven. Dankzij “Gezonder Brabant” leren we meer over de veranderende rol van de overheid, de blokkades die we onderweg tegenkomen en hoe participatie kan leiden tot transitie.

 

Wil je samen met ons ‘Stad van Morgen’ ontdekken?

Helaas, deze editie is volzet. Stuur een mailtje naar info@vibe.be om je in te schrijven op de wachtlijst.

Opstappen: 8u30 @ station Antwerpen-Berchem (richting Gitschotellei).

Deelnameprijs:

  • voor VIBE-leden – € 96,80 (= € 80 excl. btw)
  • voor wie geen VIBE-lid is – € 114,95 (= € 95 excl. btw)

80,0095,00Opties selecteren