Inspiratiesessie circulair bouwen

Op woensdag 4 oktober organiseren de steunpunten duurzaam wonen van Oost- en West-Vlaanderen, samen met Odisee, KULeuven en VIBE, en dag in het teken van circulariteit binnen de bouwsector. Ben je als medewerker van een lokaal bestuur betrokken bij nieuwe bouwprojecten? Wil je het patrimonium van jouw gemeente graag verduurzamen? Benieuwd hoe je circulaire bouwprincipes kunt vertalen naar heldere bestekken?

Inhoud inspiratiesessie circulair bouwen voor ambtenaren

Deze inspiratiesessie biedt je antwoorden! We duiken dieper in het gebruik van de GRO (Generieke Regelgeving Omgevingsrecht) en maken je vertrouwd met de ondersteunende diensten die je kunnen bijstaan. Ontdek alles over het bepalen en opvolgen van duurzaamheidsambities binnen een project en leer hoe je een bestek opmaakt waarbij een circulaire aanpak centraal staat.

Na dit theoretische luik brengen we een bezoek aan enkele inspirerende voorbeeldprojecten die op de campus aanwezig zijn. Zo staat er onder andere een bezoek aan het CBCI gebouw en de mobiele unit circulair bouwen op de planning. Schrijf je nu in voor deze inspiratiesessie en ontdek de mogelijkheden van circulariteit in de bouwsector.

Praktische informatie

Datum: woensdag 4 oktober, 13u-16u15
Locatie: Technologiecampus KU Leuven, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent (Google Maps)

Opgelet: de parkeermogelijkheden in de omgeving van de Technologiecampus zijn beperkt. Probeer daarom het openbaar vervoer te nemen. Vanuit het station Gent-Sint-Pieters neem je tram 1 richting Wondelgem en stap je af aan de halte Gent Rabot. Je kan ook bus 65 (richting Zomergem-Ursel) of bus 67 (richting Zomergem-Waarschoot-Eeklo) nemen en afstappen aan Gent Rabot. Op de website van De Lijn vind je alle details terug om jouw reis te plannen.

  • Date : 04-10-2023
  • Time : 12:00 - 16:15 (Europe/Brussels)
  • Venue : Technologiecampus KU Leuven, Gent

Related Events