Opleiding: Bouw aan je communicatie- en marketingverhaal

Een impactvolle onderneming staat of valt met een doeltreffende communicatie- en marketingstrategie. Maar wat zijn de bouwstenen van een wervende communicatiecampagne? Hoe vertaal je jouw missie en visie naar aantrekkelijke content voor je website en je sociale media? En welke tools kan je gebruiken om je eigen verhaal in de markt te zetten?

Verhalen vormen de basis van iedere creatieve en impactvolle communicatiecampagne. Ze zorgen voor een emotionele band met je publiek, ze creëren een gevoel van betrokkenheid met je onderneming en ze versterken de geloofwaardigheid van je boodschap. Verhalen stellen je zo in staat om complexe informatie, zoals technische informatie of duurzaamheidsdoelstellingen, op een toegankelijke manier te communiceren naar je doelpubliek.

Storytelling valt anno 2024 niet weer weg te denken uit de marketingaanpak van bedrijven. Via verhalen creëer je meteen een bijzonder sterke emotionele band met je klant. In de workshop van Rudy Pieters (Verhalenmakers) ontdek je daarvan verschillende inspirerende voorbeelden. Je leert inzien waarom storytelling zo krachtig is. Via verschillende tips en tricks kun je dat meteen op je eigen bedrijf toepassen. Je gaat ook aan de slag met het Story Design Canvas, een tool waarmee iedereen in 20 minuten een sterk verhaal kan ontwerpen voor elke campagne.

Digital agency Starring Jane deelt je na de middagpauze concrete tips om je eigen verhaal te vertalen naar je communicatiekanalen. De output die je ’s morgens creëert, dient als basis om je communicatiecampagne verder uit te werken. Welke content plaats je op welk kanaal? Hoe bepaal je welke doelgroep je via welk kanaal wil bereiken? En zijn er hulpmiddelen om je communicatiestroom te structureren?

Tot slot krijg je hapklare inspiratie van bouwprofessionals en -ondernemingen die je meer vertellen over hun aanpak op het vlak van communicatie en marketing. Hoe vertalen zij hun missie en visie naar boeiende verhalen? Wat zijn de bouwstenen van hun communicatie- en marketingstrategie? En welke tools gebruiken ze en welke inhoud posten ze waar?

Het programma

 • 9u30: ontvangst
 • 10u: Storytelling met het Story Design Canvas – Rudy Pieters (Verhalenmakers)
 • 12u: lunchpauze
 • 13u: verhalen vertalen naar je communicatiekanalen – Jan Boudrez (Starring Jane)
 • 14u45: koffiepauze
 • 15u: inspirerende voorbeelden uit de praktijk: Charlotte De Bellefroid (IsoHemp) en Jessie Vanvlaenderen (JUUNOO)
 • 16u30: afsluiter

Sprekers

 • Rudy Pieters, Verhalenmakers

Rudy Pieters is storyteller, schrijver en een veelgevraagd spreker. Als trainer, coach, consultant en adviseur helpt hij organisaties hun eigen verhalen te vinden, zowel hun grote verhaal als hun vele kleine verhalen. Hij doet dat via Verhalenmakers, waarvan hij CEO is. Het bedrijf ondersteunt organisaties niet alleen, het maakt ook zelf verhalen voor die organisaties, vooral videoverhalen. Rudy was tot 2007 journalist en geeft sindsdien communicatieadvies, vooral over communicatiestrategie en digitale media. Hij leidde negen jaar lang Publiek Centraal, de grote communicatieorganisatie die hij mee had opgericht. Vanaf 2015 ging hij zich specialiseren in storytelling.

 • Jan Boudrez, Starring Jane

Jan Boudrez is digitaal strateeg en managing partner bij Starring Jane, een middelgroot web agency met een bijzonder focus op de bouwsector en op verenigingen en sectorfederaties. Hij ondersteunt en begeleidt bedrijven en organisaties in het vertalen van hun bedrijfsstrategie naar een digitale strategie mét concrete actieplannen. Met één doel: digitaal en online nog meer inzetten als hefboom onder de business van de klant. Hij is ook co-auteur van de whitepaper “Trends in de bouwsector”.

 • Charlotte De Bellefroid, IsoHemp
 • Jessie Vanvlaenderen, JUUNOO

Jessie Vanvlaenderen is een freelance digital marketing expert, werkzaam onder de naam Snow Lion. Als digital marketeer beheerst ze de kunst van SEA, SEO en Paid social media. Haar kracht? Zorgen voor zichtbaarheid die écht effect heeft en een doelgroep die niet alleen je bedrijf begrijpt, maar er ook in gelooft. Met 6 jaar ervaring in digital marketing, waardevolle certificaten, sterke referenties en zelfs een copywriting-award op zak, waagde Jessie in juni 2023 de sprong naar volledige zelfstandigheid. Op dat moment maakte ze deel uit van het JUUNOO-team, een scale-up uit Zwevegem die circulaire wanden en meetingpods bouwt. Ondertussen zet Jessie haar skills o.a. nog altijd in voor JUUNOO. En heeft ze daarbovenop nieuwe ervaringen bij andere (bouw)bedrijven. Hierdoor heeft ze waardevolle inzichten opgedaan in duurzame communicatie, die ze graag met jullie deelt.

Praktische details

Datum: donderdag 7 maart 2024, 9u30-16u30
Locatie: UR.zone, De Pintelaan 347, 9000 Gent (Google Maps)

Inschrijven

De deelnameprijs voor deze opleiding is €199 (excl. BTW).
Voor onze bouwpartners en ambassadeurs is deze opleiding gratis.

Geniet 20 tot 30 procent steun op jouw deelname via de kmo-portefeuille.
Ons erkenningsnummer is DV.O246594.

Annuleringsvoorwaarden: Je kan tot 5 werkdagen voor deze opleiding kosteloos annuleren. Daarna ben je ons het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je uiteraard laten vervangen door een collega als je de sessie niet kan bijwonen.

 • Date : 07-03-2024
 • Time : 09:30 - 16:30 (Europe/Brussels)
 • Venue : Gent

Related Events