Opleiding: Ontwikkel de positieve impact van je aannemingsbedrijf

De bouwsector staat op het kruispunt van verschillende economische veranderingen. Als aannemingsbedrijf sta ook jij voor een rist maatschappelijke uitdagingen. Want hoe positioneer je je als onderneming nu er meer aandacht is voor je ecologische en sociale verantwoordelijkheden? Hoe realiseer je dus een positieve impact met jouw bedrijf?

Aannemingsbedrijven hebben een serieuze impact op het milieu en de maatschappij. De bouwmaterialen verbruiken kostbare grondstoffen, het werftransport veroorzaakt geluidsoverlast in de buurt en de werkzaamheden op de werf produceren fijnstof en afval. Aannemingsbedrijven moeten zich toekomstgericht opstellen om deze uitdagingen tegelijk aan te pakken.

Als bedrijfsleider is het jouw taak om vooruit te denken en jouw onderneming klaar te stomen voor de toekomst. Hiervoor moet je een heldere visie ontwikkelen over hoe je onderneming die maatschappelijke uitdagingen aanpakt en welke stappen je onderneemt om een positieve impact waar te maken. Financiële resultaten zijn belangrijk, maar ook de positieve ecologische en sociale impact staan vandaag bovenaan het prioriteitenlijstje.

In deze opleiding reiken Alexander Mijts en Mark Bollen handvatten aan om de visie en de strategie van je onderneming scherp te stellen. Ze gaan samen met jou aan de slag om die stappen voor een positieve impact te definiëren en te vertalen naar je bedrijfsplan. Je krijgt ook concrete praktijkvoorbeelden van aannemingsbedrijven die werk maken van een positieve impact binnen hun bedrijfsvoering. Tot slot bekijk je samen met Alexander en Mark hoe je door verbinding je impact kan vergroten.

Het programma

  • 9u30: ontvangst
  • 10u: Je bedrijf klaarstomen voor de toekomst: ontwikkel je visie
  • 12u: lunchpauze
  • 13u: Je positieve impact vertalen naar het bedrijfsplan
  • 14u45: koffiepauze
  • 15u: Hoe kunnen we onze impact vergroten door te verbinden?
  • 16u30: afsluiter

Door wie?

Alexander Mijts is teamfacilitator bij VIBE. Hij heeft een technische achtergrond en kwam als Senior Quality Officer bij Niko geregeld in contact met bedrijfs- en managementsystemen. Hij is een gecertifieerd facilitator van verbetertrajecten. Momenteel is Alexander 7 jaar aan de slag bij VIBE waardoor hij goed thuis is in de Vlaamse duurzame bouwsector.

Mark Bollen is bio-ingenieur, kustingenieur en transitie-facilitator. Hij begeleidt vooral pragmatische workshops en trajecten rond de grote uitdagingen van onze samenleving gerelateerd aan klimaatsverandering, biodiversiteitscrisis en circulaire economie. Mark is daarnaast actief als programmamanager voor de Werkagenda Bio-economie van Vlaanderen Circulair. Hij helpt er om nieuwe ketens vorm te geven voor de biogebaseerde bouwmaterialen.

Voor wie?

Bedrijfsleiders van aannemings- en installatiebedrijven

Praktische informatie

Datum: dinsdag 4 juni 2024, 9u30-16u30
Locatie: Villa Mariënborgh, Doornstraat 600, 2610 Wilrijk (Google Maps)

Inschrijven

De inschrijvingsprijs voor deze opleiding is €299 (excl. BTW).
Onze bouwpartners en ambassadeurs nemen kosteloos deel aan deze opleiding.

Geniet 20 tot 30 procent steun voor jouw deelname via de kmo-portefeuille.
Ons erkenningsnummer is DV.O246594.

Annuleringsvoorwaarden: Je kan tot 5 werkdagen voor deze opleiding kosteloos annuleren. Daarna ben je ons het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je uiteraard laten vervangen door een collega als je de sessie niet kan bijwonen.

  • Date : 04-06-2024
  • Time : 09:30 - 16:30 (Europe/Brussels)
  • Venue : Wilrijk

Organizers

VIBE vzw

Email : info@vibe.be