Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

VIBE CONGRES: Op één dag helemaal mee met de ruimtelijke ordening van de toekomst: Van visie tot concrete recepten

Het huidige versnipperde landschap heeft een zware impact op onze leefkwaliteit, mobiliteit, waterhuishouding en biodiversiteit. Kernverdichting is een vaak geopperd antwoord voor deze uitdagingen. Vraag jij je af hoe we dat allemaal moeten klaarspelen: Meer woningen bouwen op een beperkte ruimte en toch het gevoel bekomen van een aangename buurt? Op het VIBE-congres leer je hoe het kan. Je bent van harte welkom op vrijdag 10 november in Antwerpen!

We starten het congres met de filmpremière van de nieuwe documentaire van Nic Balthazar over het meerjarenprogramma “Ruimte maken voor mens en natuur”. Deze film werpt een frisse blik op de ruimtelijke ordening in Vlaanderen. De pijnpunten komen aan bod en Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck reikt de oplossingen aan. Aansluitend geven vooraanstaande experts, zoals Alex Verhoeven, Dirk Holemans en Peter Vanden Abeele hun ongezouten mening over dit thema.

Erik Grietens, specialist ruimtelijke ordening van Bond Beter Leefmilieu, zoomt vervolgens in op specifieke recepten om wijken te verdichten en ze tóch aangenaam en leefbaar te houden. Het publiek krijgt het laatste woord in een interactieve participatieronde met experts.

Programma

Tijdstip Activiteit Plaats
9u-9u45 Onthaal Foyer 1.00
9u45-10u Welkomspeech door Bruno Deraedt, voorzitter van VIBE Foyer 1.00
10u -11u Filmpremière van Nic Balthazar i.o.v. Vlaamse bouwmeester: “Ruimtelijke ordening 2.0” Auditorium
11u – 12u Panelgesprek met 5 experts over visie en benadering van kernverdichting Auditorium
12u – 14u Lunch en netwerkmoment Foyer 1.00
14u – 14u45 Presentatie: “Hefbomen tot kernverdichting” Auditorium
14u45-16u30 Interactieve inspiratieronde Restaurant
16u30-18u Nawoord / afsluiter Restaurant

Niet te missen!

Dit congres is uniek dankzij de interessante mix van de filmvertoning, het panelgesprek met top-experts en de uitwisselingsmomenten met het publiek. Iedereen die van ver of dichtbij met ruimtelijke ordening te maken heeft, mag deze bijeenkomst niet missen!

BONUS: Iedere aanwezige krijgt gratis de BBL-publicaties “Recepten voor kernversterking” en “De toekomst in lokale handen” mee naar huis.

Prijs voor VIBE-leden en VIBE-bouwpartners: 50 euro excl. BTW
Prijs voor anderen: 125 euro excl. BTW

Reserveer nu je plaats

Dit evenement wordt georganiseerd door VIBE vzw, in samenwerking met: