Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De producten die we dagdagelijks gebruiken zijn voornamelijk gebouwd uit materialen die niet recyclebaar of biodegradeerbaar zijn. Dit leidt onvermijdelijk tot een alsmaar groeiende afvalberg, een toenemende schaarste van grondstoffen en verhoogde broeikasgasemissies bij de afvalverwerking. Om nieuwe en duurzame bouwmaterialen te ontwikkelen, kunnen we beroep doen op zwammen. Daarbij vormt hout- of stadsafval de basis waarop we de wortels van een zwam laten groeien om een circulair en biologisch afbreekbaar bouwmateriaal te vormen.

Tijdens deze workshop gaan deelnemers zelf aan de slag met zwammenmateriaal, één van de meest beloftevolle duurzame materiaaltechnieken van vandaag. Zo worden de deelnemers ingeleid om voorwerpen te produceren (lees: te laten groeien) op een innovatieve en duurzame manier. Tijdens de workshop leren de deelnemers de onderliggende basisprincipes, labotechnieken en enkele recepten.

We maken gebruik van mallen om het materiaal vorm te geven. Deelnemers kunnen hun eigen mal meenemen naar de workshop. Het zou een meerwaarde zijn als er gebruikt koffiegruis van in de buurt van de locatie kan gebruikt worden, om het duurzame karakter van de workshop te benadrukken. Er is geen voorkennis vereist voor deze workshop.

De workshop gaat door in het Open Biolab Brussels en wordt gegeven door Elise Elsacker. Elise doet een doctoraatsonderzoek aan de VUB rond de ontwikkeling van nieuwe composietmaterialen met levende organismen, en is actief onder de noemer Magma Nova om kennis over deze biomaterialen te verspreiden.

Meer info: http://magmanova.com/upcoming-workshop/2017/1/2/fungi-materialen-workshop

Datum

Donderdag 23 februari van 19.00u tot 21.00u

Locatie

Open Biolabo Brussel – Erasmushogeschool Brussel, Laarbeeklaan 121, 1090 Brussel.

Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. De workshops worden standaard in het Nederlands gegeven maar kunnen ook in het Engels gegeven worden indien de vraag zich stelt.

 

Attest

Attest van deelname

Kosten

Het inschrijvingsgeld voor deze nascholing bedraagt €35 per workshop.

Inschrijven

Inschrijven kan je hier. Na je inschrijving zal je een factuur ontvangen, de betaling van deze factuur geldt als bewijs van inschrijving.