Natuurverf 2017-08-17T12:20:00+00:00

Voel je het kriebelen om bepaalde oppervlakten binnen of buiten een nieuw likje verf te geven? Ben jij een bewuste consument die vooral ecologische producten koopt? Maak dan voortaan ook bij de aankoop van verf een natuurlijke keuze.

Met natuurverf kan je alle kanten uit!

  • Voor muren en plafonds kan je kiezen tussen talrijke soorten natuurverf: dispersieverf, kalkverf, leemverf,…

  • Je gevel kan je opfrissen met kalei of sililicaatverf

  • Ook voor andere oppervlakten zoals hout zijn er talrijke alternatieven

  • Natuurverven staan bekend om hun karakteristiek resultaat maar ook strakke vormgeving is mogelijk

  • Met natuurverf werken is doorgaans niet moeilijker dan met synthetische varianten. Enkele specifieke technieken vergen wat oefening maar deze resulteren dan wel in een karakteristiek uitzicht.

  • Het gros van de bestanddelen van natuurverf heeft een natuurlijke oorsprong en is dus biologisch afbreekbaar.

Op zoek naar natuurverf?

Zoek je een winkel waar je natuurverf kan kopen? Of wil je de verfklus laten uitvoeren door een professioneel schildersbedrijf ?  Hieronder vind je enkele nuttige adressen.

Breid je kennis en je verfskills uit

Lees verder

Vraag jij je af welke verf je het best kan gebruiken, lees dan zeker het artikel ‘Natuurlijk verven: gezond én milieuvriendelijk’ in de laatste editie van het magazine Ik Ga Bouwen en Renoveren. Voor wie aan de slag wil met natuurverf, kan dit artikel een prima leidraad zijn. We leggen in het artikel uit wat natuurverf precies is, overlopen de verschillende soorten, ontkrachten enkele misverstanden en gaan dieper in op het milieu- en gezondheidsargument.

Lees het artikel