Nieuwe stek voor VIBE

Onze oplettende volgers wisten het al iets langer, maar het VIBE-team heeft een nieuw dak boven het hoofd. Afgelopen woensdag verhuisde VIBE van de Gitschotellei in Antwerpen-Berchem naar een nieuwe locatie in de Sinjorenstad. En wat voor eentje: Mundo-a! Het nieuwe bio-ecologisch passief kantoorgebouw aan de Turnhoutsebaan.   

Heel opmerkelijk is dat niet, aangezien VIBE een van de bezielers is achter het project. Samen met Pixii vatte de organisatie ongeveer tien jaar geleden het idee op om een kantoor te delen dat aansloot bij hun vak- en studiegebied. Samen met Ethical Property Europe ontwikkelden ze een project in Antwerpen wat uitmondde in Mundo-a. Het kantoorgebouw is zodanig ontwikkeld dat de milieu-impact over de hele lijn zo laag mogelijk blijft. Denk aan een houtstructuur, een hoog isolatieniveau, hoogrenderende warmtepompen voor de verwarming en de koeling, zonnepanelen, hergebruik en cradle-to-cradlematerialen. Spek naar onze bek dus!

Voor onze verhuis beriepen we ons op de mannen van Cargo Velo: een fietskoerierdienst in Gent en Antwerpen. Onder het motto ‘Alles op de vélo’ bracht kopman Sander onze spullen in een drietal retourtjes op een CO2-vrije manier over. Een kleine moeite: “Cargo Velo is voornamelijk actief als stedelijke bezorgdienst van pakketjes. Het idee groeide uit in Gent, maar sinds enkele maanden zijn we ook in Antwerpen actief. Denk aan briefwisselingen, postpakketjes, leveringen van en naar depots die we per fiets vervoeren. Verhuizen behoort normaal niet tot onze doorsnee-activiteiten, maar we maken er graag een uitzondering voor.” In een kleine drie uur bracht Cargo Velo ons hebben en houden tot aan de deur van Mundo-a.

Onze werkpost is sinds vandaag officieel geïnstalleerd in de Hive, de coworkingruimte van Mundo-a. Samen met de collega’s van Pixii maken we vanaf maandag de derde verdieping onveilig. Meer informatie over het verhaal achter Mundo-a kan je binnenkort op onze website lezen.

 

Wil je meer inspirerend nieuws?