Houtschakelbouw Systimber is erkend als VIBE-bouwpartner

Houtschakelbouw Systimber uit Gent behaalde haar erkenning als VIBE-bouwpartner! Het innovatieve Systimber houtbouwsysteem sluit volledig aan bij de bio-ecologische bouwfilosofie, zo oordeelden onze experten. Systimber wil met deze erkenning de juiste klanten aantrekken en haar netwerk van milieubewuste bouwprofessionals verder uitbouwen.

Systimber produceert een polyvalent massief houtbouwsysteem. Op basis van een geperforeerde massief houten balk kan je met dit systeem op een eenvoudige manier draagkrachtige wand-, vloer- en dakplaten bouwen met onbeperkte afmetingen. Tussen de balken worden zettingsvoegen voorzien die luchtdicht blijven aan de hand van EPDM-strookjes. Dankzij deze productiemethode is Systimber het eerste massieve houtbouwsysteem waarmee je vormvast en luchtdicht kan bouwen, zonder gebruik te maken van een dampscherm. Zowel wanden, vloeren als het dak kunnen op deze manier afgewerkt worden.

Systimber elementen worden CNC (d.w.z. via computergestuurde regeling) verzaagd en komen als een “meccano bouwkit” op de werf toe, klaar voor montage. Een extra pluspunt is het feit dat een Systimber-constructie herhaaldelijk kan worden afgebroken en heropgebouwd, zonder schade. Om dit innovatieve bouwsysteem te tonen aan het publiek heeft Systimber in De Pinte (Gent) een voorbeeldproject opgebouwd, bestaande uit een nieuwbouwwoning, een tiny house en een gerenoveerde fermette. Dit project bestaat volledig uit houtschakelbouw en is te bezichtigen op afspraak. Voor meer informatie over Systimber kan je uiteraard ook terecht op hun website.

Bouwprofessionals die het VIBE-bouwpartnerschap aanvragen moeten kunnen aantonen dat ze ervaring hebben met bio-ecologisch bouwen. Zo moeten architecten of aannemers al een project hebben gerealiseerd dat voldoet aan de criteria van bio-ecologisch bouwen. Systimber doorliep de volledige erkenningsprocedure en mag zich sinds september 2017 officieel VIBE-bouwpartner noemen. “Wij vinden deze erkenning zeer belangrijk”, zo vertelde zaakvoerder Karel Vervaet ons. “De filosofie van VIBE is dezelfde als de onze dus we hopen met deze erkenning ons milieuvriendelijk imago te versterken en het juiste type klanten aan te trekken. Bovendien willen we via het VIBE-netwerk nuttige contacten leggen met gelijkgezinde ondernemers, zoals architecten en aannemers die gezond en milieuverantwoord bouwen hoog in het vaandel dragen.”

Samen met bouwpartners zoals Systimber blijven we aan de weg timmeren naar een milieuvriendelijke bouwsector. De volledige lijst van bedrijven die zich reeds bij VIBE aansloten en daarmee hun engagement voor bio-ecologisch bouwen uitspreken, staat gepubliceerd op onze website. Ook op de website van Ecobouwers als van Ecoplan staan de VIBE-bouwpartners vermeld.

Heb je interesse om het VIBE-bouwpartnerschap aan te vragen? Je leest er meer over op volgende webpagina: https://www.vibe.be/vibe/vibe-labeling/vibe-label/

Gerelateerde blogartikels

VIBE maandelijks in je mailbox?