Isolatiebedrijf Daserv!cio behaalt het VIBE-label met drie sterren

De lijst met VIBE-labelhouders breidt uit. Aannemingsbedrijf Daserv!cio uit Linden, gespecialiseerd in isolatiewerken, was al erkend als VIBE-bouwpartner en heeft nu ook het VIBE-label met drie sterren behaald. 

DaServ!cio staat in voor het thermisch en akoestisch isoleren van nieuwe of bestaande buitenwanden, plafonds, vloeren, binnenwanden en het plaatsen van dakisolatie. Daarnaast kan je bij hen terecht voor advies of voor de aankoop van isolatiematerialen. Hun diensten en producten zijn milieuvriendelijk en het team beschouwt het als haar missie om gebouwen ‘zo effectief mogelijk’ te isoleren. Ze beogen met andere woorden een binnenklimaat dat zo weinig mogelijk temperatuurschommelingen kent dankzij het correct aanbrengen van de juiste isolatiematerialen. In 2015 werd DaServ!cio door VIBE reeds erkend als bouwpartner en sinds maart 2018 mag het bedrijf dus ook het VIBE-label met drie sterren onder haar naam zetten. Voor meer informatie over Daserv!cio kan je terecht op hun website: http://daservicio.be/

Elke VIBE-bouwpartner die minstens één kwartaal erkend is als bouwpartner kan een VIBE-label aanvragen. Om het 3-sterren label te ontvangen moet het bedrijf kunnen aantonen dat minstens drie kwart van haar realisaties voldoet aan bepaalde eisen. Zo kon DaServ!cio aantonen dat in hun projecten de isolatiematerialen goed en nauwkeurig worden aangebracht, erop lettende dat: de continuïteit (overlappingen, lassen) en randafsluitingen volgens de regels worden uitgevoerd, dat de isolatie horizontaal en halfsteens wordt aangebracht (dus zonder doorlopende verticale voegen), dat er geen gaten vooraf gemaakt worden in de plaat en tenslotte dat het isolatiemateriaal goed aansluit zonder open voegen. Verder konden ze voor minstens drie kwart van hun projecten aantonen dat er gebruik werd gemaakt van isolatiematerialen uit hernieuwbare grondstof in buitenwanden en daken waarbij voldaan werd aan de opgelegde maximale U-waardes.

Samen met bouwpartners zoals Daserv!cio timmert VIBE vzw aan de weg naar een milieuvriendelijke bouwsector. De volledige lijst van bedrijven die zich reeds bij VIBE aansloten en daarmee hun engagement voor bio-ecologisch bouwen uitspreken, staat gepubliceerd op onze website. Ook op de website van Ecobouwers als van Ecoplan staan de VIBE-bouwpartners vermeld.

Heb je interesse om het VIBE-bouwpartnerschap aan te vragen? Je leest er meer over op volgende webpagina: https://www.vibe.be/vibe/vibe-labeling/vibe-label/

Wil je meer inspirerend nieuws?