Materialen die eeuwig leven

Dat we energiezuinig moeten bouwen is intussen gemeengoed. Gelukkig maar. Dat de materialen waarmee we bouwen ook een impact hebben op het milieu is minder bekend. De grondstoffen voor bouwmaterialen worden schaarser en de ontginning en verwerking ervan gaan vaak samen met lucht-, water en bodemvervuiling. Ofwel is de productie van materialen zo energie-intensief dat ze het klimaat op hol doet slaan. Circulair bouwen biedt een alternatief.

In november publiceerden we hierover een artikel in Ik Ga Bouwen & Renoveren naar aanleiding van de Ecobouwers kijkdagen. We bezochten twee huiseigenaars die deze manier van bouwen al in de praktijk brachten. Architect Seppe Jespers brak een oude trofeeënwinkel af en schonk met liefde een heleboel materialen een tweede leven. Zelfbouwers Steve en Griet kozen voor lokale en natuurlijke materialen.

[fusion_button link=”https://www.vibe.be/wp-content/uploads/2017/11/IGB405-050_Vibe.pdf” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Lees het artikel[/fusion_button]

Wil je meer inspirerend nieuws?