opleiding ‘Specialisatie Verlichtingstechnologie’

De 6de editie van de opleiding ‘Specialisatie Verlichtingstechnologie’ gaat van start op 27 september 2016 en zal lopen tot in mei 2017. Het betreft opnieuw een langlopende modulaire opleiding. Er zijn 4 modules waarvoor afzonderlijk kan ingeschreven worden:

  • Module 1: Licht en verlichting: de basiskennis (4 sessies)
  • Module 2: Lichtbronnen en armaturen (4 sessies)
  • Module 3: Elektriciteit, aansturing en lichtregelingen (4 sessies)
  • Module 4: Verlichtingsontwerp (6 sessies)

 De organisatie ervan is in handen van het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven, Technologiecampus Gent in samenwerking met de dienst voortgezette opleidingen.

De cursus richt zich tot architecten, ontwerpers, voorschrijvers, installateurs, energie-, milieu- en preventieadviseurs, verkopers en gebruikers van verlichtingsinstallaties, kortom iedereen binnen de waardeketen die professioneel actief is binnen de verlichting. De klemtoon ligt op binnenverlichting. Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden, maar deze specialisatieopleiding richt zich vooral tot houders van een Professionele Bachelor of een Master diploma.

Voor deze editie 2016-2017 werden 18 sessies gepland die meestal zullen doorgaan op dinsdag tussen 13h30 en 19h00  in de gebouwen van  KU Leuven, Technologiecampus Gent. Naast theoretische hoorcolleges zijn ook enkele praktijksessies en bedrijfsbezoeken gepland. De lesgevers zijn zowel medewerkers van het Laboratorium voor Lichttechnologie als experten uit de sector.  Meer informatie over deze opleiding staat beschreven op onze website en in de folder.

Wil je meer inspirerend nieuws?