Trefdag lokale besturen: we helpen je gemeente, 24/11 in Leuven

Trefdag lokale besturen

Samen met je collega’s in jouw gemeente sta je voor een stevige taak: jullie meerjaren- en actieplannen tot een goed einde brengen. De uitdagingen zijn niet klein: een kwaliteitsvolle leefomgeving, een groene gemeente, betaalbaar wonen, vlotte mobiliteit… Hoe staat het met deze plannen in jouw gemeente, halverwege de legislatuur? Kun je hulp gebruiken om extra stappen voorwaarts te zetten in de realisatie? Zoek je input van best practices? Of heb je nood aan inspiratie? Op onze Trefdag lokale besturen ontdek jij wat het netwerk van Bond Beter Leefmilieu, VIBE en een hele reeks andere NGO’s voor jou kan betekenen.

Dit netwerk heeft immers een uitgebreide expertise en is dus een uitstekende partner om je op weg te helpen naar een oplossing. De trefdag vindt plaats op 24 november 2016 in De Hoorn in Leuven, en het programma loont absoluut de moeite. Kijk maar even mee.

Het programma:

  • Keynote spreker: politicoloog en schrijver Jonathan Holslag. Hij schetst levendig hoe Vlaanderen er in 2055 zou kunnen uitzien: een bruisende, sociale plek waar iedereen kan werken, wonen en leven zonder te wegen op het milieu, de natuur en onze gezondheid.
  • 7 workshops met concrete cases: we bekijken hoe gemeenten en ons netwerk samen aan de slag gingen met onder meer mobiliteit, wonen, participatie en klimaatplannen.
  • In Burgemeesters aan het woord lichten deze toe hoe ze te werk gaan: Welke acties zijn in hun gemeente een succes? Hoe slaagden ze erin met beperkte middelen goede resultaten neer te zetten? Hoe maakten ze hun administratie en hun inwoners warm voor dit verhaal? Waar liggen de kansen voor een gemeente? Tips en advies vanop de eerste rij.
  • Markt met pasklare oplossingen én antwoorden op complexe uitdagingen die jij zelf kunt aanbrengen
  • Voorstelling van de opvolger van de campagne Belgerinkel

Deze Trefdag lokale besturen vormt het startpunt om de volgende vijf jaar samen met het netwerk rond Bond Beter Leefmilieu werk te maken van de Gemeente voor de Toekomst.

Aarzel dus niet en schrijf je vandaag nog in!
Voor amper 80 euro, exclusief btw, maak je dit hele programma mee en krijg je het essay Vlaanderen 2055 van Jonathan Holslag mee naar huis.

 

Hopelijk tot op 24 november!

Een organisatie van: Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, BOS+, De Landgenoten, Dialoog, Ecolife, FSC Belgium, GoodPlanet belgium, Natuurpunt CVN, Netwerk bewust verbruiken, Pixii, Peerby, REScoop Vlaanderen, Samenhuizen, Seafirst Foundation, Steunpunt Hoeveproducten, Taxistop, Trage Wegen, TreinTramBus, Velt, VIBE en Waerbeke.

Wil je meer inspirerend nieuws?