Twee ecologische bouwplatformen van bij onze noorderburen

Al gehoord van Bouwboulevard? Of van Kennisbank Biobased Bouwen? Het zijn twee online platformen speciaal ontwikkeld voor de ecologische bouwwereld op initiatief van Agrodome, het Nederlandse kenniscentrum voor biobased en circulair bouwen. Ook op de Belgische markt kunnen bouwondernemingen deze platformen inzetten als extra communicatiekanaal. VIBE-bouwpartners ontvangen bovendien een fikse korting op hun abonnement. Redenen genoeg dus om ze eens in de schijnwerpers te plaatsen.

Laat ons beginnen met Bouwboulevard, een online beurs waar ecologische bouwbedrijven een virtuele stand kunnen inrichten en beheren. Wie op zoek is naar duurzame bouwoplossingen kan er digitaal rondstruinen tussen energiezuinige technieken en duurzame producten: van fundering tot afwerking, inrichting en renovatie. Net zoals op een echte beurs staan de thema’s gerangschikt per beurshal. De bezoeker kan hier niet alleen inspiratie opdoen maar meteen ook contacten leggen met aannemers, architecten en kennispartners. Er is zelfs een chatfunctie waarmee je rechtstreeks vragen kan stellen aan de standhouder.

Op het andere platform, Kennisbank Biobased Bouwen, worden kennis en toepassingen verzameld met betrekking tot ‘biobased bouwen’, een verzamelnaam voor bouwtechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke nagroeibare grondstoffen. Producenten, architecten, adviseurs en kennisinstellingen delen hier hun belangrijkste projecten, producten en nieuwtjes met de buitenwereld. Bezoekers kunnen via het platform inspiratie opdoen voor hun eigen project en vinden er heel wat details terug over producten en projecten, alsook nuttige contactgegevens.

Beide platformen maken gebruik van sociale media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook om aandacht te genereren voor de producten en de projecten. De inhoud wordt daarnaast ook verspreid via de online kanalen van het uitgebreide netwerk van Agrodome en tijdens lezingen of trainingen wordt er naar de platformen verwezen als naslagbron. Het spreekt voor zich dat we bij VIBE vzw enorm enthousiast zijn over beide initiatieven en deze in België mee willen promoten. Wie op de websites rondsurft, zal trouwens merken dat er al enkele VIBE-bouwpartners aan het initiatief deelnemen zoals Metisse, De Vlaspit, Foamglas en Recykork.

VIBE vzw werkte in het verleden reeds samen met Agrodome voor enkele onderzoeksprojecten zoals het CAP’EM project, een beoordelingsmethode voor ecologische bouwmaterialen en Grow to build, een Interreg project rond het succesvol in de markt zetten van vlas en hennep. Deze band zal in de toekomst dus nog worden versterkt.

Speciaal aanbod voor VIBE-bouwpartners:

VIBE-bouwpartners die hun kennis willen delen of willen adverteren op één van deze platformen kunnen na vermelding van hun VIBE-bouwpartnerschap gebruik maken van een speciale VIBE-korting:

  • Een eenvoudige stand op de website www.bouwboulevard.com kost voor VIBE-bouwpartners slechts 150€ ipv 200€ en de jaarlijkse verlenging van hun abonnement slechts 75€ ipv 200€. Vraag je stand aan via deze link
  • In de Kennisbank Biobased Bouwen krijgen VIBE-bouwpartners 25€ korting voor het plaatsen van hun projecten. Stuur je aanvraag door via deze link

Na het versturen van jouw aanvraag, word je gecontacteerd in verband met de benodigde informatie en afbeeldingen.

Wil je meer inspirerend nieuws?