VIBE beheert een label en reikt sterren uit aan bedrijven en ondernemingen in de bouwsector

Werkt jouw onderneming met milieuverantwoorde en gezonde materialen of technieken? Vraag dan zeker het VIBE-label aan! Als VIBE-bouwpartner kom je terecht in een inspirerend netwerk, heb je toegang tot alle informatie en geniet je van nog vele andere voordelen.

VIBE-label

Om het label aan te vragen moet je als bouwprofessional kunnen aantonen dat je ervaring hebt met bio-ecologisch bouwen. Zo moeten architecten of aannemers al een project hebben gerealiseerd dat voldoet aan de criteria van milieuverantwoord en gezond bouwen. Handelaars en importeur dienen één of meerdere milieuverantwoorde en gezonde producten in hun gamma te hebben. Dit wordt gecontroleerd door VIBE tijdens de intakeprocedure.

Bezoek onze EcoBouwgids en ontdek welke professionals inzetten op milieuverantwoord en gezond bouwen!

Naar de EcoBouwgids

Jouw voordelen als VIBE-bouwpartner

Voordelen

Bedrijven en zelfstandigen die het VIBE-label aanvragen doen dit niet zonder reden. De erkenning biedt immers een hele waaier aan voordelen:

  • Gebruiksrecht van het VIBE-label als uithangbord. Het VIBE-logo toont uw verregaand engagement op vlak van gezondheid en milieu.
  • Korting op advertentieruimte in het magazine Ik Ga Bouwen en Renoveren
  • Gratis VIBE-lidmaatschap. Zie hier voor de extra voordelen.
  • VIBE spreekt haar bouwpartners aan voor haar acties en projecten. (vorming, beleidssamenwerking, internationale contacten…)
  • Technische productinformatie komt in objectieve VIBE-publicaties en -vormingen terecht.  Opname in professioneel netwerk met ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.
  • Gratis ticket voor het Eco*Bouwforum, het driemaandelijkse netwerkmoment voor bouwprofessionals die inzetten op milieuverantwoord en gezond bouwen
  • Zichtbaarheid op EcoBouwgids: de gids voor milieuverantwoord en gezond bouwen in België. De VIBE-bouwpartners krijgen een detailfiche waar ze informatie over hun organisatie of onderneming kunnen opladen
  • Rechtstreeks voordeel van de inspanningen die VIBE vzw levert voor de bekendmaking en inburgering van zijn gedachtegoed, zowel naar de overheid als naar verenigingen en de consument toe

Wat kost het?

De prijzen van het bouwpartnerschap en labeling kunnen aangevraagd worden. Stuur daarvoor een mail naar info@vibe.be.

Kortingstarief voor startende bedrijven
Als pas opgerichte onderneming, ben je natuurlijk in de eerste plaats op zoek naar potentiële klanten. Als bouwbedrijf bezig met bio-ecologisch bouwen, is de website van VIBE de plaats waar je aanwezig moet zijn.
Omdat VIBE graag beginnende bedrijven ondersteunt, bieden we jullie een voordeeltarief aan om de kosten te beperken. Meer info via info@vibe.be