Consultatie circulair bouwen

Circulair bouwen zit in de lift. Als architect wil je die principes en de strategieën verwerken in jouw projecten. Toch weet je niet waar je moet beginnen. Wie ziet door de bomen het bos? In deze consultatiesessie helpen we je verder en geven we je gepast advies.

Samen met jou gaan we in deze interactieve consultatie- en cocreatiesessie dieper in op jouw circulaire bouwproject. We definiëren samen de visie en de ambitie van jouw project. We onderzoeken de mogelijke toekomstscenario’s van je project, de ontwerpstrategieën en het mogelijke hergebruik van bouwmaterialen en -producten. Door deze geïntegreerde aanpak onderscheid je je zeker op het vlak van circulair bouwen.

Ook als je geen tijd hebt om een langdurige of intensieve opleiding over circulair bouwen te volgen, is deze sessie iets voor jou. Wij helpen je met hapklare tips en tools op weg. Op minder dan een dag tijd heb je deze praktisch toegepast op jouw project.

Zo stel je jouw visie en ambitie scherp voor je volgende circulaire bouwproject.

Wat mag je verwachten?

 

✅ Toepassing op een concrete case. 

✅ Opstap naar een onderbouwd dossier

Objectieve en praktijkgerichte voorbeelden.

✅ Een nieuwe manier om om te gaan met schaarste.

Geen langdurige of intensieve opleiding nodig.

✅ Een duidelijke circulaire ambitie en visie.

Door een persoonlijk gesprek in te plannen kunnen we sneller inspelen op
je voorkeuren en een voorstel op maat uitwerken.

Onze tevreden klanten

“Dankzij het begeleidingstraject van VIBE worden zowel de opdrachtgever als het ontwerpteam uitgedaagd om extra aandacht te besteden aan duurzaamheid en circulair bouwen. Op die manier wordt het ambitieniveau hoger gelegd dan enkel de huidige normeringen. Het traject zorgt ervoor dat van bij de start van een project alle neuzen in dezelfde richting staan. Het biedt een kader waarbinnen er stap voor stap onderzocht wordt welke aspecten voor het bouwteam belangrijk zijn en hoe deze in de praktijk omgezet kunnen worden. Zo blijft circulair bouwen niet langer een abstract gegeven.”

Brendan Corbey

Corbey Ringoir Architects

“De input en begeleiding van VIBE zorgde in een vroeg stadium voor een grondige en brede evaluatie van het aspect duurzaamheid en circulariteit.  Het liet toe met alle betrokkenen iedere ambitie scherp te stellen en op de haalbaarheid af te toetsen. Zonder dit gezamenlijke proces zouden een aantal opportuniteiten helemaal niet of wellicht te laat in het ontwerpproces aan bod gekomen zijn.”

Koen Cappon

avdk architecten

“Ook al werkt Be Factory van nature met veel circulaire strategieën en concepten, toch bracht de consultatie meer bij dan alleen bevestiging van het feit dat we in de goede richting “varen”. Onze holistische blik op ons project Wagenhuis werd aangescherpt. Het werd ons nog duidelijker welke ontwerpkwaliteiten voor ons de belangrijkste waren en ten slotte werd er een visie- en ambitienota opgesteld die al onze inzichten samenvat. Een absolute aanrader voor een workshop van slechts één dag!”

Isabelle Dossche

Be Factory

Onze referenties

Ook zij vonden de weg richting VIBE

Meer in ons aanbod ‘Circulair bouwen’

Introductie Circulair Bouwen

Begeleiding Circulair Bouwen

Begeleiding Circulair Bouwen