“We krijgen de planeet in bruikleen”

Het Waasland is een bouwpartner rijker. Aannemer Jeroen Grootjans, de man achter DE LEO bouwt, overtuigde ons volledig met zijn engagement voor een betere toekomst.

Jeroen Grootjans uit Beveren-Waas is geen groentje in de bouwwereld. Met 20 jaar ervaring in zijn rugzak besloot hij zijn eigen onderneming op te starten. DE LEO bouwt staat voor een aannemer die het anders ziet én anders handelt. “Samen met professionals en zelfbouwers zoek ik naar de ideale manier om een bouw- of renovatieproject gezond te maken voor de bewoners”, vertelt Jeroen.

Mens- en milieuvriendelijke specialisaties

Jeroen vertaalt zijn circulaire bouwambities in de diensten die hij aanbiedt. “Met DE LEO bouwt bied ik drie diensten aan: (1) bouwkundige verbouwingswerken, (2) houten constructies en (3) isolatie, lucht- en winddichting”, verduidelijkt Jeroen. “De focus ligt op kwaliteitsvolle projecten die mijn klanten tevreden maken. De essentie zijn voor mij (h)eerlijke materialen zoals hout, kalkmortel, glasgranulaten en VOS-vrije afwerkingsproducten. Ik maak er een punt van om maatschappelijk verantwoord te ondernemen met respect voor de mens en zijn omgeving.”

Afvalvrij

“De dumping van materialen na eenmalig gebruik spoort totaal niet”, betoogt Jeroen. “Afvalvrij werken is niet enkel focussen op de productie van zo weinig mogelijk afval. Het betekent voor mij ook het hergebruik van tweedehands bouwmaterialen. Zo kijk ik bijvoorbeeld om dakpannen en gevelstenen een tweede leven te geven.”

Momenteel is Jeroen een kleine 15 jaar bezig met zijn eigen mens- en milieuvriendelijke renovatie. “Ik ben bezorgd over de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen. We krijgen de planeet in bruikleen van hen. We moeten veel sneller overgaan op concrete acties om het tij te keren”, besluit Jeroen. Geef toe: een gesprek met Jeroen toont overduidelijk dat hij het hart op de juiste plaats heeft.

Cheers, Jeroen en DE LEO bouwt! 🍾

Meer informatie over deze bouwpartner vind je op onze EcoBouwgids!

Wil je meer inspirerend nieuws?