ECOZ®: waterzuivering met dat tikkeltje meer

We leven onder het motto ‘een nieuwe week, een nieuwe bouwpartner’. ECOZ® uit het West-Vlaamse Dentergem kreeg de erkenning die het verdiende. Zaakvoerder Wim Herremans en zijn vrouw Sandy Lecluyse overtuigden onze intakecommissie van hun duurzame ambities.

Water is het goud van de toekomst. Daarom moeten we slimmer omgaan met het water in én rond onze woning. Maar hoe? ECOZ® to the rescue! Het ECOZ®-systeem is een IBA (individuele behandeling van afvalwater) die je huishoudelijke afvalwater in een percolatieveld zuivert. Zo neemt het systeem het water van je toilet, douche, vaat- en wasmachine voor haar rekening. ECOZ® is geen doorsnee huis-tuin-en-keukenrietveld. Een waaier aan vaste planten zorgt voor een biodiversiteitsbom in je tuin. Perfect als je een IBA zoekt die je aan je eigen voorkeur wil aanpassen.

De voordelen van het ECOZ®-systeem zijn, wel ja, waterdicht. Deze plantenzuivering betekent namelijk meer dan alleen gezuiverd water. De unit wordt volledig geïntegreerd in de tuin, en creëert zo een fikse biodiversiteitsboost waar vogels, bijen en insecten van houden. Met een oppervlakte van 10 m² voor een gezin van vijf personen is het systeem ook ontzettend compact. De gemiddelde elektriciteitskost om deze unit draaiende te houden, is minimaal: slechts €1 per inwoner per jaar. Schrik voor onaangename geurtjes of knallende decibels? Geen paniek, want het ECOZ®-systeem veroorzaakt geen geurhinder en is geluidloos. Daardoor kan je het percolatieveld dicht bij je terras of woning aanleggen.

Het ECOZ®-waterzuiveringssysteem is dé ideale oplossing voor gezinnen die op een milieuvriendelijke manier hun afvalwater willen zuiveren.

Cheers, ECOZ®!

Meer informatie over deze bouwpartner vind je op onze EcoBouwgids!

Wil je meer inspirerend nieuws?