EXIE: ecologisch bouwen met kalkhennep en stro

Met veel plezier verwelkomen we na onze vakantie isolatieproducent EXIE uit Herzele in ons bouwpartnernetwerk. Deze jongens ken je misschien van hun stro- en kalkhennepisolatie? 🌿

Voor hernieuwbare isolatiematerialen ben je bij deze bouwpartner zeker aan het juiste adres. Deze scale-up verwerkt de natuurlijke grondstoffen kalk, hennep en stro tot isolatiematerialen. De producten zijn daardoor een volwaardig alternatief voor conventionele CO2-slurpende bouwmaterialen.

Met verve bewijst EXIE dat ecologisch isoleren niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met de producten van deze onderneming kan je dan ook meteen aan de slag.

Voor haar kalkhennepisolatie biedt deze bouwpartner vier gepatenteerde producten aan:

  • CaNaDry, een kant-en-klare isolatie die je gebruikt als niet-belaste isolatie in wanden en plafonds.
  • CaNaDry Wall, dit product gebruik je als niet-belaste isolatie voor muren om een traditioneel met kalkhennep geïsoleerde muur te bekomen.
  • CaNaDry Floor, een volwaardig en gezond alternatief voor een betonplaat.
  • CaNaDry Roof, kalkhennepisolatie die je aanbrengt in je plat of hellend dak.

Daarnaast biedt EXIE ook twee isolatieproducten op basis van stro aan:

  • EXIE Fibres bestaat uit een combinatie van strovlokken en extra isolerende materialen, omwikkeld met een 100% ecologische brandvertrager zonder boraten.
  • EXIE Board is een hoogwaardig alternatief voor multiplex-, OSB-, gips- en cementplaten.

EXIE is het levende bewijs voor de bouwwereld dat het écht anders kan. Deze gedreven onderneming zet bouwen met een positieve impact op de kaart. Een missie waar wij zeker achter staan.

Cheers! 🍾

Meer informatie over deze bouwpartner vind je op onze EcoBouwgids!

Wil je meer inspirerend nieuws?