HelloWater: next level waterzuivering

De jonge onderneming HelloWater uit Zwevegem kreeg de erkenning die het verdiende. Wouter Igodt en Hendrik Vandemeulebroecke overtuigden ons van hun duurzame ambities en halen zo het bouwpartnerlogo binnen. Proficiat! 🍾

Water is het goud van de toekomst. Daarom moeten we op allerlei vlakken slimmer omgaan met water én afvalwater. Maar hoe? HelloWater to the rescue! Het HelloWater-systeem zuivert het huishoudelijke afvalwater tot helder water dat geschikt is voor hergebruik en infiltratie. Vergis je niet: dit systeem is geen doorsnee huis-tuin-en-keukenrietveld. Een mix aan vlinder- en bijenplanten creëert op microschaal een heuse biodiversiteitsbom. HelloWater, da’s een pionier naar ons hart. De no-nonsenseaanpak gecombineerd met een out-of-the-box mindset geeft deze bouwpartner een toonaangevende stem binnen het waterdebat.

HelloWater to the rescue!

In Vlaanderen alleen zijn zo’n slordige 400 000 woningen niet aangesloten op het rioolstelsel. Dat lees je goed: vierhonderdduizend woningen! Onze versnipperde bebouwing maakt waterzuivering ook een enorme kostenpost voor de samenleving. De extensieve waterzuivering van HelloWater tackelt deze problemen. “De lokale zuivering van het afvalwater is ideaal om snel én goedkoop water te zuiveren op plekken waar dat anders moeilijk haalbaar is zoals het buitengebied”, vertelt zaakvoerder Wouter Igodt. “Met het HelloWater-verhaal richten we de pijlen op overheden en professionals. Onze unit helpt hen om het probleem vandaag aan te pakken. Het systeem is schaalbaar en modulair waardoor het voor beide partijen een boeiende piste is. Het eindproduct is water dat ze probleemloos kunnen hergebruiken of laten infiltreren. Zo maken we komaf met de hardnekkige clichés die leven over de landbouwsector.”

Full scale oplossing

De voordelen van het HelloWater-systeem zijn, nu ja, waterdicht. Deze plantenzuivering betekent zoveel meer dan gezuiverd water. Het systeem is vlot dimensioneerbaar, energie-efficiënt, geur- en geluidloos. “De beperkte oppervlakte die nodig is om de helofytenfilter te installeren, leent zich ertoe om meerdere huizen te clusteren en op dezelfde installatie aan te sluiten”, stelt Wouter. “We streven naar een full scale oplossing om de water- en droogteproblematiek te tackelen. Door een constante flow van onderzoek en innovatie breiden we ons systeem uit. Een groenblauw netwerk van helofytenfilters is ons ultieme doel.

Een ambitie om U tegen te zeggen.

Cheers, HelloWater! 🍾

Meer informatie over deze bouwpartner vind je op onze EcoBouwgids.

 

Wil je meer inspirerend nieuws?