LabLand verbouwt circulair voor iedereen

Onze bouwpartners zijn dé bouwers van de toekomst. Jan Van Loo van het Gentse LabLand overtuigde ons van zijn circulaire ambities en haalt zo het felbegeerde bouwpartnerlogo binnen. Proficiat!

LabLand is een bruisende innovator uit de Arteveldestad. Dit geesteskind van Low Impact Man Steven Vromman zoekt alternatieve strategieën om de gebouwde ruimte in Vlaanderen te transformeren. Deze enthousiaste circulaire bouwers hebben lak aan de vastgeroeste normen binnen de bouwsector. Daarom experimenteren ze volop om de maatschappelijke, klimatologische, demografische en sociologische uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Voor deze durvers is innovatie de enige weg vooruit.

Circulaire samenleving

Door te experimenteren met onderbenutte ruimte creëert LabLand grensverleggende, circulaire woningen. De gezinssamenstelling wijzigt, de bevolkingscurve stijgt en de vraag naar woningen neemt toe. Toch is de Vlaamse ruimte haast op. Hoe kunnen we met meer mensen beter wonen? En dat op een betaalbare, kwalitatieve manier? LabLand zoekt én biedt het antwoord.

In de sterk veranderende bouwwereld stelt LabLand zich op als een kennisnetwerk. Het team brengt deskundigen van diverse pluimage bijeen om kennis uit te wisselen. Samen zoeken ze naar oplossingen voor haalbare én uitvoerbare bouwprojecten. Samenwerking en open kennisuitwisseling zijn de sleutels tot succes.

Innovation is key

Met ondernemingen en burgers ontwikkelt LabLand nieuwe prototypes van woningen. Denk bijvoorbeeld aan het InschuifHuis of Studio 16. Betaalbaarheid, compactheid en veranderingsgerichtheid zwengelen de vernieuwing aan. Het uiteindelijke doel? Aanpasbare woningen met een verwaarloosbare milieu-impact die tegemoet komen aan alle noden van de bewoners. De innovatieve invalshoek waaruit LabLand vertrekt, maakt deze onderneming een ontzettend boeiende bouwpartner.

Cheers, LabLand! 

Meer informatie over deze bouwpartner vind je op onze EcoBouwgids!

 

Wil je meer inspirerend nieuws?