Meet Chris Van Laethem, onze nieuwe bouwpartner

Een gezonde portie engagement én zijn out-of-the-box mentaliteit overtuigden ons volledig. We verwelkomen met veel plezier de Limburgse architect Chris Van Laethem in ons bouwpartnernetwerk.

De architecturale visie van Chris Van Laethem is er eentje die absoluut onze erkenning verdient. “De vrije ruimte in België wordt aan een snel tempo ingenomen door bebouwing”, schrijft hij op zijn website. “Het is dus onze plicht om verantwoordelijk om te gaan met de resterende beschikbare ruimte. Architectuur dient daarom duurzaam te zijn, toch met een hedendaagse en tijdloze architecturale taal.”

Architectuur is een recht

Chris’ bureau realiseert mens- en milieuvriendelijke bouwprojecten in Limburg en omstreken. Zijn architectuur is er voor iedereen. Architectuur is namelijk een recht dat er voor iedereen moet zijn. Zijn toekomstig kantoor in Alken wordt een op-en-top circulaire showcase. Houtskeletbouw, kalkhennep, kurk, schelpen en cellulose zijn Chris zeker niet onbekend.

De klant staat voor Chris in elk project centraal. Kwaliteit is zijn streefdoel én uithangbord. Samen met de bouwheer en de aannemer zoekt hij in zijn projecten voortdurend naar kwalitatieve, toekomstgerichte oplossingen. Waar nodig, adviseert Chris de bouwheer om te kiezen voor mens- en milieuvriendelijk bouwalternatieven.

Toekomstgerichte alternatieven

Het gebruik van hernieuwbare, circulaire materialen vormt de hoeksteen van Chris’ projecten. Ook op energie- en watervlak streeft hij voortdurend naar toekomstgerichte alternatieven. Zoals hernieuwbare energiebronnen, waterinfiltratie en -hergebruik. VIBE all the way dus.

Een inzet die wij zeker appreciëren binnen ons netwerk.

Cheers, Chris! 🍾

Meer informatie over deze bouwpartner vind je op onze EcoBouwgids!

 

Wil je meer inspirerend nieuws?