Noordbomers maken het verschil

We’re glad to be back! Na twee jaar gedwongen radiostilte organiseerden we op donderdag 7 oktober opnieuw een VIBE-Kaffee. 🥐 Deze keer was onze eigenste ambassadeur De Noordboom gastheer van dienst. Onze reporter ter plaatse Bruno Cassiers nam verslag op.

Sinds de oprichting in 1982 werkt de Ronsische coöperatieve De Noordboom aan gezonde en energiezuinige woningen. Uiteraard staat het gebruik van gezonde, circulaire bouwmaterialen op de juiste plaats centraal. De Noordbomers staan bekend voor hun persoonlijke, projectmatige aanpak waarmee ze wind- en waterdichte projecten afleveren. Geen project is teveel voor deze doorgewinterde houtbouwers. Passiefhuizen, BEN-woningen, houtskeletbouw, massiefhoutbouw, strobouw en zelfs kalkhennepbouw: de Noordbomers bouwen het allemaal. Het bedrijf kende een serieuze groei en telt momenteel tien vennoten en een 35-tal medewerkers.

Geautomatiseerde prefablijn

De Noordboom voert een aanzienlijk deel van zijn projecten uit in houtskeletbouw. Daarbij zorgen prefab bouwelementen voor eenvoudig én snel te monteren bouwconstructies. Het aannemersbedrijf beschikt sinds kort over een eigen geautomatiseerde prefablijn. Deze ligt in een splinternieuwe zelfgebouwde CLT-hal, de eerste van zijn soort in de Benelux. Het productieproces wordt zo nauwkeuriger, sneller én financieel interessanter. Snel omgerekend, kan De Noordboom in een luttele zes weken een volledige woning bouwen.

Kleine en middelgrote aannemers die de voordelen inzien van de snelle prefab methode kunnen bij De Noordboom terecht. Met beperkte mankracht worden grootse projecten in een recordtijd gerealiseerd. Ook zelfbouwers kunnen bij De Noordboom terecht. De prefab elementen worden technisch uitgewerkt waarna je met een uitgebreid technisch plan zelf de constructie plaatst. De Noordboom gaat full on circulair: het bedrijf legt zich toe op demonteerbare en modulaire bouwprojecten.

Sfeerbeelden

Wil je meer inspirerend nieuws?