Proef van duurzame bouwinnovaties tijdens de Week van de Duurzame Bouwinnovatie

Surfend op het succes van de vorige editie organiseren we dit jaar opnieuw de Week van de Duurzame Bouwinnovatie. Iedere dag verwelkomen we je graag bij een bouwpartner of ambassadeur in jouw buurt. Van 2 oktober tot en met 6 oktober vertellen vijf partners je graag meer over hun innovatieve en duurzame bouwmateriaal, -product of -dienst. Laat je inspireren door hun verhaal over hoe zij de bouwsector transformeren.

Maandag 2 oktober: Arte Constructo

Natuurlijke kalk is een actueel bouwmateriaal dat zich leent als duurzaam alternatief voor energieslurpend cement. Een kerneigenschap van kalk is zijn multi-inzetbaarheid. Zo kan je het gebruiken voor nieuwbouw-, renovatie- en restauratieprojecten. De kalkproducten van onze ambassadeur Arte Constructo staan garant voor ecologische en gezonde bouwprojecten. Een fijn extraatje is de esthetische touch die kalk aan je projecten geeft. Arte Constructo is nationaal en internationaal de toonaangevende stem op het vlak van kalkproducten en -technieken. Schuif aan tijdens de ontbijtsessie om je technische en praktische vragen aan het team stellen.

Locatie: Arte Constructo, Molenberglei 18, Schelle

Dinsdag 3 oktober: Bolster

Onze bouwpartner Bolster uit Ternat geeft – letterlijk – vorm aan de wereld van morgen. En dat met de nieuwbouw- en renovatieprojecten die dit aannemersbedrijf uitvoert. De bouwers van Bolster kiezen bewust voor hoogwaardige en natuurlijke bouwmaterialen met een positieve impact op de planeet en de mens. Vakmanschap is de klantengarantie van deze gedreven bouwonderneming. De vakmannen delen namelijk een ongelooflijke passie voor houtbouw. De technieken zitten hen volledig in de vingers. Op dinsdag 3 oktober kan je tijdens onze ontbijtsessie kennismaken met deze enthousiaste groep houtbouwers.

Locatie: Bolster, Monnikstraat 4, Ternat

Woensdag 4 oktober: LabLand

LabLand is een pionierscollectief die van elke werf een boeiend experiment maakt om onderbenutte ruimte samen circulair te verbouwen tot grensverleggende woningen waarin meer mensen beter kunnen wonen. Ze zetten daarbij in op samenwerking en open kennisuitwisseling om samen te debatteren en te zoeken naar oplossingen voor haalbare en concreet uitvoerbare woon- en bouwprojecten. Tijdens dit voorstellingsmoment vertellen ze jou hoe projecten zoals Het Inschuifhuis, Coöperatieve Buren en Circular Work tot stand zijn gekomen en wat er verder op hun planning staat. (Deze sessie kadert binnen de Impact Week van Provincie Oost-Vlaanderen)

Locatie: Technologiecampus Gent, Gebroeders De Smetstraat 1, Gent

Donderdag 5 oktober: Zuderwind

Het aannemersbedrijf Zuderwind uit Kuurne is een spin-off van Stroomop. Dit gedreven aannemersbedrijf zet in op renovatie- en isolatiewerken met ecologische producten zoals leem, kalk, hout en houtwol. Ook het circulaire hergebruik en de recuperatie van bouwmaterialen staan hoog op de agenda van deze gemotiveerde verbouwers. Zuderwind specialiseert zich in klein- en grootschalige projecten. Op donderdag 5 oktober krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de projecten en de visie van de enthousiaste Zuderwinders.

Locatie: Zuderwind, Kattestraat 81, Kuurne

Vrijdag 6 oktober: 2E Eco Energy

Als kers op de taart trekken we op vrijdag 6 oktober richting onze energieke bouwpartner 2E Eco Energy in het Limburgse Geetbets. 2E Eco Energy is een pionierende bouwonderneming in hart en nieren die inzet op ecologische energiesystemen zoals biomassa-installaties, zonnedakpannen – hoorde je daar al van? – en thermische zonnesystemen. De klantenservice steunt op twee centrale pijlers: kwaliteit en ecologie. Grijp je kans en maak tijdens deze laatste ontbijtsessie kennis met de energiesystemen van morgen.

Locatie: 2E Eco Energy, Leeuwbeekstraat 19, Geetbets

Wil je meer inspirerend nieuws?