Meet SAM, de Slimme Aanpasbare Module

BAO Living creëert met SAM een modulaire vibe in de residentiële woningmarkt. Deze unit brengt alle contactpunten en toestellen samen in dé modulaire oplossing voor de toekomst.

Een dikke vijf jaar geleden ontstond pionier BAO Living als het afstudeerproject van Benjamin Eysermans en Axel van der Donk aan de Antwerp Management School. De twee studiegenoten onderscheidden drie uitdagingen in onze samenleving. Benjamin Eysermans: “Een eerste uitdaging is de stijgende verstedelijking. Tegen 2050 woont 70 procent van de wereldbevolking in steden. Iedere Vlaamse stad kampt momenteel met een tekort aan woningen om die toename op te vangen. Die toenemende verstedelijking gaat gepaard met een stijgende kostprijs. Om die prijs te drukken, wonen we kleiner. We evolueren naar een woonoppervlakte van 60m² in 2050. Tot slot is er nog de milieu- en klimaatimpact van de bouwsector. De komende jaren zal de bouw de grootste veranderingen en uitdagingen ondervinden. Dat creëert kansen.” And that’s where BAO Living comes in.

SAM

De ambitie van BAO Living is de ontwikkeling en de commercialisering van producten die de residentiële woningmarkt goedkoper én duurzamer maken. De Slimme Aanpasbare Module, SAM voor de vrienden, brengt alle nutsvoorzieningen tezamen in één centrale en modulaire oplossing. Eysermans: “SAM combineert alle contactpunten en toestellen in een transformeerbare eenheid. Verwarming, elektriciteit, water, ventilatie, domotica, keuken en badkamer: het zit er allemaal in. Het is de ideale oplossing voor kleinere wooneenheden zoals appartementen. De module is ongeveer 30 procent goedkoper dan de klassieke installatietechnieken. Zowel de installatietijd (gemiddeld vijf werkdagen) als de foutenmarges worden drastisch verminderd. Dat resulteert in een aantrekkelijker kostenplaatje.”

Samenstelbaar systeem

SAM is een samenstelbaar systeem waardoor je de unit makkelijk kan aanpassen aan de indeling van bestaande projecten. Eysermans: “Op onze website kunnen architecten en opdrachtgevers een softwarepakket downloaden om hun SAM samen te stellen. Onze configurator bevat momenteel 35 modulaire kasten. De implementatie van onze module leidt tot een grotere creativiteit van het ontwerp.” En ja, SAM scoort! Ondertussen realiseerde BAO Living projecten in Rotterdam, Brussel, Gent en Antwerpen. Een overzicht vind je op hun website.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”https://youtu.be/mDMNsxgUbL0″ alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” title_attribute=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Foto: © BAO Living

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Wil je meer inspirerend nieuws?