Schrijf je in voor onze Week van de Duurzame Bouwinnovatie

Surfend op het succes van de vorige twee edities organiseren we van 14 oktober tot en met 18 oktober opnieuw onze Week van de Duurzame Bouwinnovatie. Dit jaar stellen Foamglas, Be Factory, Carpentier Hardwoord Solutions, ROOILIJN architectuur en De Vlaspit/Recycork hun deuren voor je open.

Maandag 14 oktober: Foamglas

Onze bouwpartner Foamglas uit Tessenderlo produceert isolatiemateriaal op basis van gerecycleerd cellenglas. Een erg veelzijdig en efficiënt product. Het materiaal bestaat uit miljoenen hermetisch gesloten glazen cellen en is drukvast, onbrandbaar en levert langdurige thermische prestaties. Tijdens deze ontbijt- en netwerksessie krijg je de mogelijkheid om de productielijn van Foamglas te bezoeken.

Praktische informatie

Datum: maandag 14 oktober 2024, 8u-10
Locatie: Foamglas, Albertkade 1, 3980 Tessenderlo

Dinsdag 15 oktober: Be Factory

Dinsdag 15 oktober ben je welkom bij onze bouwpartner Be Factory in Ronse. Be Factory is een veelbelovende ontwikkelaar die nieuw leven blaast in een negentiende-eeuwse leegstaande weverij. De onderneming wil zo de verbinding tussen de natuur en de mens terug versterken via de industriële gebouwen. Be Factory biedt drie diensten aan: (1) de renovatie van gebouwen en interieurs, (2) de vervaardiging van unieke meubels en objecten en (3) de aanleg van eetbare siertuinen. Isabelle Dossche en Carlo Rathé vertellen je met plezier meer over hun bloeiende onderneming.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 15 oktober 2024, 8u-10u30
Locatie: Be Factory, Ninovestraat 62, 9600 Ronse

Woensdag 16 oktober: Carpentier Hardwood Solutions

Woensdag 16 oktober ben je welkom bij onze bouwpartner Carpentier Hardwood Solutions in Meulebeke. Carpentier Hardwood Solutions importeert en verwerkt duurzaam en stabiel hout voor binnen en buiten. Deze onderneming legt de lat hoog op het vlak van innovatie en ecologie, met het oog op het vlak circulariteit. Zaakvoerders Stefan Vander Stichele, Heidi Carpentier en Kristof Carpentier vertellen je meer over deze bloeiende onderneming.

Praktische informatie

Datum: woensdag 16 oktober 2024, 8u-10u30
Locatie: Carpentier Hardwood Solutions, Abeeldreef 15, 8760 Meulebeke

Donderdag 17 oktober: ROOILIJN architectuur

Donderdag 17 oktober ben je welkom bij onze bouwpartner ROOILIJN architectuur in Borgerhout. ROOILIJN architectuur is een multidisciplinair ontwerpteam waar een persoonlijke relatie met de opdrachtgever centraal staat. Het architectuurbureau voert een verscheidenheid van projecten uit, gaande van nieuwbouw tot erfgoed. Drie principes geven vorm aan de ontwerpkeuzes: bio-ecologisch materiaalgebruik, circulariteit en koolstofneutrale technieken. Bart Mermans en Luc Roegiers vertellen je meer over dit bloeiende architectuurbureau.

Praktische informatie

Datum: donderdag 17 oktober 2024, 8u-10u30
Locatie: ROOILIJN architectuur, Gitschotellei 248, 2140 Borgerhout

Vrijdag 18 oktober: De Vlaspit / Recycork

Vrijdag 18 oktober ben je welkom bij onze bouwpartner De Vlaspit/Recycork in Scherpenheuvel. De Vlaspit is een sociaal tewerkstellingsproject dat instaat voor kwaliteitsvolle producten en diensten met een maatschappelijke meerwaarde. Deze bouwpartner produceert en commercialiseert de kurkisolatie Recycork. Dit kurkgranulaat wordt onder meer gebruikt als isolatiemateriaal in de bouwsector. Daarnaast is Recyork ook een netwerk voor kurkrecyclage.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 18 oktober 2024, 8u-10u30
Locatie: De Vlaspit/Recycork, Basilieklaan 53, 3270 Scherpenheuvel

Wil je meer inspirerend nieuws?