Van fysica tot interieurontwerper

Katrien De Keyser overtuigde ons van haar circulaire ambities. Haar interieurontwerpbureau studio KOMPAS uit Leuven is onze nieuwe bouwpartner.

Katrien is geen alledaagse interieurontwerper. Ze studeerde af als fysica. Het gevoel om iets zinvol bij te dragen kwam door haar studies steeds vaker naar boven. Ze maakte een radicale switch en dompelde zich onder in de financiële wereld. Daar ontwikkelde ze een passie voor vastgoed én leerde ze haar ondernemende skills aan. Na negen jaar verlangde ze naar duurzame zingeving, vrijheid én creativiteit. Katrien bleef niet bij de pakken zitten en schoolde zich om tot interieurontwerper.

Duurzame interieurontwerp

Et voilà: studio KOMPAS was geboren. Katrien vat haar missie als volgt samen: “Studio KOMPAS werkt mee aan een duurzamere toekomst met duurzaam interieurontwerp voor bedrijven. Onze studio helpt ondernemers een omgeving te creëren waarin hun bedrijf op een gezonde manier floreert”. Met haar deskundigheid koppelt ze financiële kennis en ervaring aan investeringen in de toekomst van onze planeet.

Focus op bedrijfsruimtes

Door de focus op commerciële spelers creëert studio KOMPAS de grootste circulaire impact. Bedrijfsruimtes zijn namelijk interieurs die vaak vervangen worden. Studio KOMPAS biedt drie diensten aan:

  • inrichting van commerciële ruimtes
  • adviesverlening over duurzaamheid
  • een DIY handleiding voor kleine ondernemers

Een circulaire droom

Katrien stelt de 3 P’s centraal in haar projecten: People, Planet en Profit. Zo kiest ze voor mens- en milieuvriendelijke materialen. Ze hecht belang aan een gezonde werkomgeving voor de werknemer. Vanuit circulair oogpunt ontwerpt Katrien met de focus op het hergebruik en de herinzetbaarheid van de materialen. Hier spelen de 5 R’s een grote rol voor haar: Refuse, Reduce, Rethink, Reuse, Recycle.

Katrien herinnert ons dat we het interieur absoluut niet mogen vergeten in het circulaire verhaal. Studio KOMPAS vertaalt jouw circulaire droom naar realiteit.

Cheers, studio KOMPAS! 🍾

Meer informatie over deze bouwpartner vind je op onze Ecobouwgids!

Wil je meer inspirerend nieuws?