WOODinc doorstaat vuurdoop!

Ken jij WOODinc al? Deze B2B-verdeler van het Structurez-systeem mogen we officieel verwelkomen in ons bouwpartnernetwerk. Een korte voorstelling kan je hier lezen.

Oorspronkelijk begonnen in de traditionele bouwsector en een slordige tien jaar geleden overgestapt naar duurzame houtbouwsystemen. Eric Van de Heyning maakte met WOODinc de definitieve overstap naar de verdeling (B2B) van het bouwsysteem Structurez. Geïnspireerd door de Japanse manier van bouwen is Structurez een getest houtskeletbouwsysteem (paal- en balkmethode) dat door stalen connectoren gemakkelijk kan op- en afgebouwd worden.

De verbindingselementen zorgen dat het systeem in no time op de werf gemonteerd wordt. Snelheid, efficiëntie en demonteerbaarheid zijn kernwoorden. De toepassingen van het Structurez-systeem zijn legio: gaande van optopping tot tiny houses. Bouwers krijgen de balken en de kolommen, samen met een duidelijk montageplan, op de werf afgeleverd.

WOODinc pioniert op het vlak van circulaire economie. Samenwerkingen met kennis- en onderzoeksinstellingen streven de verbetering van het bouwsysteem na. Zo onderzocht WOODinc samen met UHasselt de mogelijkheden van een dampopen en luchtdicht prefab isolatiepaneel voor gevelafwerking. De CircuWallPanels bieden lucht-, damp- wind- en waterdichting en vervangen een buitenwandopbouw. De panelen zijn opgebouwd uit biobased materialen en zijn goedkoper dan een traditionele wandopbouw. De cassettes zijn beschikbaar tot 2,5 m breedte en hebben aanpasbare thermische prestaties. De montage is snel, eenvoudig en steeds kwaliteitsvol. WOODinc biedt zo een volledig circulair bouwsysteem. Dat kan wel tellen qua circulaire ambities, niet?

Cheers, WOODinc!

Meer informatie over deze bouwpartner ontdek je op onze EcoBouwgids.

Wil je meer inspirerend nieuws?