Ben jij ook zo’n gangmaker binnen de bouwsector?

Ben je overtuigd dat die oerconservatieve bouwpraktijken op de schop moeten? En denk je dat een gedegen opleiding geen kwaad kan? Zoek niet langer! Het postgraduaat ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ is dé opleiding voor wie de transitie aanwakkert.

De opleiding in binnen- en buitenland over mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen. Samen met het Postuniversitair Centrum (KU Leuven) starten we op 28 september terug met deze baanbrekende postgraduaatopleiding. Dé referentie in België voor wie meer wil weten over gezond en milieuvriendelijk bouwen en wonen. Deze academische cursus biedt je een integrale visie op het bouw- en woonproces. De brede omkadering, de aandacht voor het ontwerp, de ontwerpdetails en de meet- en beheerssystemen maken deze postgraduaatopleiding een must voor zij die de transitie aanzwengelen. Dit postgraduaat is allesomvattend en op-en-top vernieuwend.

Deze opleiding is opgebouwd uit vier modules. Na een brede kijk op duurzaamheid en duurzame ontwikkeling in de eerste module maak je in de tweede module de vertaalslag naar stedenbouw. Tijdens de derde module behandel je alle aspecten van een mens- en milieuvriendelijk gebouw. Tot slot komt alles in de vierde module samen via integratieoefeningen, werfbezoeken en een debat.

Krachtlijnen van de opleiding

  • Actueel, onderzoeksgedreven en maatschappijgericht
  • Kruisbestuiving tussen theorie en praktijk, met een sterke betrokkenheid van het werkveld
  • Interdisciplinaire samenwerking en synthese
  • Kleine groepen voor maximale begeleiding van docenten
  • Stimulerende leeromgevingen met gebruik van educatieve technologie en een gevarieerd interactief aanbod van werkvormen
  • Innovatief transitienetwerk

Praktische gegevens

Van 28 september 2021 tot 21 juni 2022.
De lessen vinden wekelijks op dinsdag plaats en gaan door op KU Leuven Technologiecampus Gent (Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent).
Voor de theoretische lessen voorzien we een livestream.

Inschrijven

Schrijf online in vóór 21/09/2021.
De deelnameprijs is 3360 euro.

VIBE-leden en -bouwpartners hebben recht op 10 procent korting.
Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Inschrijven kan via deze link.

Wil je meer inspirerend nieuws?