Bezoek samen met ons ISOPROC, Gramitherm en IsoHemp

Circulaire en milieuvriendelijke bouwmaterialen winnen aan belang. Ook op het vlak van isolatie zijn er veelbelovende alternatieven op de markt. Ben je benieuwd hoe drie Belgische producenten van circulaire isolatiematerialen te werk gaan? Op woensdag 22 mei organiseren we een uitstap richting de productie-eenheden van ISOPROC, Gramitherm en IsoHemp.

De cellulose van ISOPROC is een lokaal, biobased isolatiemateriaal met een lage impact op het milieu en het klimaat. Dit circulaire isolatiemateriaal, met uitstekende thermische en akoestische kwaliteiten, wordt gemaakt uit gerecycleerd krantenpapier. In Achêne bezoeken we de productielijn van iQ3-cellulose.

De tweede stop op onze uitstap is de veelbelovende onderneming Gramitherm die isolatiepanelen uit gerecycleerde gras- en jutevezels produceert. De grasisolatie van Gramitherm is een biobased en CO2-neutraal isolatiemateriaal. Een uitstekend voorbeeld van de circulaire economie met een grote optimalisatie van natuurlijke grondstoffen en een hoge energie-efficiëntie.

Tot slot bezoeken we de nieuwe productie-eenheid van IsoHemp in Fernelmont. Deze onderneming maakt al jaren duurzame kalkhennepmaterialen voor de bouw- en renovatiesector. Deze hernieuwbare metselblokken worden gemaakt op basis van hennepscheven, kalk en water. Een betrouwbaar en energiearm isolatiemateriaal uit lokale grondstoffen.

Inschrijven voor het bedrijfsbezoek doe je hier.

No Post Found

Wil je meer inspirerend nieuws?