Derde editie postgraduaat ‘Circulair bouwen’ start in september

Samen met Howest Hogeschool starten we vanaf vrijdag 23 september met een nieuwe editie van het postgraduaat ‘Circulair bouwen’. Dé allereerste praktische opleiding over circulair bouwen in Vlaanderen. Je krijgt twee voor de prijs van één: je komt meer te weten over de principes achter circulaire stedenbouw en een circulair gebouwontwerp

De eerste module Circulaire stedenbouw (september 2022 tot januari 2023) reikt je de handvaten aan om de transitie naar circulaire gemeenten en steden aan te zwengelen. Dan gaat het over kringloopsluiting (het hergebruik van sites en gebouwen, modulair en veranderingsgericht bouwen, lokale energieopwekking en -opslag…), korte ketenintegratie (stadslandbouw, lokale bouwmaterialen, hergebruik van restwarmte…), nieuwe samenwerkings- en participatiemodellen en beleidsinstrumenten.

De tweede module Circulair gebouwontwerp (februari 2023 tot juni 2023) maakt je wegwijs in alle aspecten van het circulaire bouwproces. Je wordt volledig ondergedompeld in de wereld van de circulaire bouweconomie. Niet enkel op vlak van materialen, energie en water zoek je naar een andere manier van ontwerpen en bouwen. Ook de volgorde van het bouwproces, de actoren die inspelen op elkaar en de mogelijke scenario’s worden getoetst.

Top of the bill: dit postgraduaat maakt ruimte voor kennisoverdracht, discussie, voorbeeldprojecten, studiebezoeken en een praktijkoefening. Na de theorielessen ‘s morgens pas je de inzichten direct toe op een concrete case. Dankzij deze combinatie worden de studenten gevoed met actuele informatie en kennis, leren ze van elkaar, leren ze kritisch nadenken en leren ze de theorie om te zetten naar de praktijk. De verworven inzichten en principes kan je direct in je werkpraktijk toepassen.

Data en locatie

Van 23 september 2022 tot en met 16 juni 2023. De lessen gaan wekelijks door op vrijdag, van 9 tot 17 uur in Howest, Campus Brugge Station, in de Rijselstraat 1 in Brugge. De lessen kunnen ook online gevolgd worden.

Op dinsdag 6 september organiseren we tussen 18u en 20u een online infomoment over deze opleiding. Vuur al je praktische én inhoudelijke vragen op ons af.

Inschrijven

Je hebt de keuze uit verschillende opties:

  • je kan de volledige opleiding volgen (module 1 en module 2)
  • je kan kiezen om maar één semester te volgen (module 1 of module 2)
  • je kan kiezen om enkel de theoretische lessen te volgen van module 1 en/of module 2 (ter plaatse of via livestream)
  • je kan kiezen om een enkele les te volgen (ter plaatse of via livestream)

Inschrijvingsgeld

  • €3.000 voor de volledige opleiding (module 1 en module 2)
  • €1.850 voor de aparte modules (module 1 of module 2).
  • €1.850 voor de theorie (module 1 en module 2).
  • €1.200 voor 1 semester theorie
  • €150 voor 1 les

Onze leden, bouwpartners en ambassadeurs krijgen 10 procent korting. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO portefeuille. Geniet 20 tot 30 procent steun voor je deelname.

De uitwerking van de opleiding werd gerealiseerd met de steun van het ING Fonds voor een meer Circulaire Economie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Wil je meer inspirerend nieuws?