Download je gratis versie van ‘Stedenbouw kan ook zo’

Vind je het ook jammer dat het voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo. Toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’ volledig uitverkocht is? Hebben wij goed nieuws voor je! Vanaf nu kan je het boek gratis downloaden. 🤩

‘Stedenbouw kan ook zo’ is geen analyse van wat er allemaal fout loopt. Het is een voorbeeldenboek: het toont dat het anders kan. Want ondanks de vele problemen bestaan er ook beloftevolle oplossingen. Dat bewijzen de 57 voorbeelden die in het boek zijn opgenomen met verve. Het boek biedt concrete strategieën aan voor onze steden en dorpen en illustreert die aan de hand van positieve projecten waarin de gezondheid en het welzijn van de mens en de natuur primeren.

De uitdagingen zijn groot, niet in het minst door de zich steeds sneller doorzettende klimaatverandering. Maar net in dat probleem schuilt ook de oplossing: ruimte voorzien en vrijmaken voor water en natuur, massaal bomen aanplanten, gebouwen renoveren en energie besparen, overschakelen naar groene warmte en stroom, nabijheid inbouwen om autoverplaatsingen te voorkomen. De klimaatverandering biedt ons de kans om het oude los te laten en – letterlijk en figuurlijk – ruimte te maken voor het nieuwe. De strategieën en voorbeelden uit dit boek wijzen de richting. Elk ruimtelijk project kan mee het verschil maken.

‘Stedenbouw kan ook zo’ is een heerlijk boek vol baanbrekende projecten uit binnen- en buitenland. Smul meteen van al die inspiratie.

👉 Download hier het voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo’

Wil je meer inspirerend nieuws?