Gezocht: bestekteksten van circulaire bouwoplossingen

Samen met BLIEBERG architects of a circular economy en Redactiebureau Palindroom lanceren we een oproep aan producenten om bestekteksten te bezorgen van hun circulaire bouwoplossingen. Dit kadert in het project Circubestek, een database waar voorschrijvers snel en gemakkelijk bestekteksten zullen terugvinden van circulaire materialen en producten.

Waarom?

Vandaag worden in bestekken zelden circulaire materialen voorgeschreven. Daardoor is het moeilijker om ze toe te passen in een bouwproject. Door bestekteksten van circulaire oplossingen vlot toegankelijk te maken voor voorschrijvers worden de materialen meer voorgeschreven. Dat zal leiden tot meer circulaire gebouwen. Fabrikanten zien hierdoor ook de vraag naar hun circulaire oplossingen toenemen.

Door een platform aan te bieden met circulaire bestekteksten én dankzij de integratie met de meest gebruikte platformen van bestekteksten (VMSW en C3A) zijn de initiatiefnemers ervan overtuigd dat ze het voorschrijven van circulaire materialen een boost kunnen geven. Ze krijgen hiervoor de financiële steun van Vlaanderen Circulair.

Expertenpanel

Om te garanderen dat de aanpak aansluit bij de wensen van het werkveld werd ook een panel samengesteld van architecten, ingenieurs en fabrikanten die input zullen geven over de gewenste aanpak en opbouw en het platform zullen uittesten.

Input aanleveren over circulaire bouwoplossingen kan via deze link.

Meer info over het project Circubestek vind je hier.

Wil je meer inspirerend nieuws?