Welkom biocirculair bouwen!

Deze week verwelkomen we aannemer biocirculair bouwen in ons VIBE-bouwpartnernetwerk. Zaakvoerder Ward Muylaert doorstond het intakegesprek met glans. Een kort verslag van onze jury kan je hier lezen.

Biocirculair bouwen getuigt van engagement op het vlak van milieuvriendelijk en gezond (ver)bouwen. Ward Muylaert startte in 2017 zijn zaak. Hij heeft al sinds 2000 een brede praktijkervaring als bouwvakker in algemene ruwbouw met façademetselwerk in recuperatiesteentjes, traditioneel gekaleid met trass en hydraatkalk.

Biocirculair bouwen heeft ruime ervaring in houtskeletbouw, leembouw, kalkpleisterwerk en bouwen met kalkhennep. Als zelfstandig aannemer werkt Ward nauw samen met collega’s uit het veld. Tot het lijstje behoren onder meer Eurabo, Ecostore, Stuck&Staff, Peter Steen en co, Woonder, Sei en 2ehandsbouwmarkt.

Biocirculair bouwen garandeert een gezond binnenklimaat door het vermijden van petrochemische of synthetische bouwmaterialen. Kleinschalig en lokaal werken draagt deze VIBE-bouwpartner ook hoog in het vaandel. De werven bevinden zich daarom liefst in een straal van maximaal 30 kilometer rond Dendermonde. Als het even kan, komt Ward met de bakfiets.

Milieuvriendelijk en gezond bouwen vertaalt biocirculair bouwen in het gebruik van natuurlijke materialenhet hergebruik van bestaande bouwmaterialen en de implementatie van omkeerbare verbindingen. Biocirculair bouwen is een geschikte bouwpartner voor opdrachtgevers en zelfbouwers die gezond en milieuvriendelijk willen bouwen of verbouwen.

Welkom biocirculair bouwen!

Een volledige detailfiche (met contactgegevens) van deze nieuwe VIBE-bouwpartner kan je op onze EcoBouwgids terugvinden.

Wil je meer inspirerend nieuws?