Welkom Bao Living!

Deze week verwelkomen we Bao Living in ons VIBE-bouwpartnernetwerk. Een korte voorstelling kan je hier lezen.

Bao Living ontwerpt systemen die de woningbouw betaalbaarder en duurzamer maken. We zijn een jong en dynamisch team van ingenieurs, productontwikkelaars en marketeers. Samen willen we een positieve impact hebben op één van de meest vervuilende sectoren, de bouwsector. Na het succesvol afronden van 4 pilootprojecten zijn we volop bezig met het ontwikkelen van een nieuwe lading projecten.

Bao Living presenteert SAM (Slimme Aanpasbare Module), een product dat de residentiële bouwmarkt betaalbaarder en duurzamer maakt. Bespaar tot 30% op de kostprijs van nutsvoorzieningen en verminder de ecologische impact van het bouwproces. In vergelijking met een traditioneel bouwproces, kan bouwen met SAM zowat 4 ton CO2 uitstoot besparen alleen al op de installatie. Dat is gelijk aan de uitstoot van een auto die de hele wereld rond zou rijden. Dit in combinatie met het gemak van de demontage en het efficiënt materiaalgebruik zorgt ervoor dat de impact op het milieu drastisch vermindert.

In een traditioneel bouwproces worden de leidingen via één punt binnengebracht. Van daaruit wordt in de vloeren en muren geslepen om de leidingen door te trekken. Via SAM worden alle toestellen en contactpunten geïntegreerd in een perfect transformeerbare eenheid. Verwarming, elektriciteit, water, ventilatie, domotica, keuken en badkamer. Het zit er allemaal in. SAM is geen vast ontwerp, het is een volledig modulaire oplossing. Momenteel bevat onze software-configurator zo’n 35 verschillende modulaire kasten. Zo kunnen we samen met elk van onze klanten hun favoriete SAM ontwerpen. Persoonlijk, betaalbaar, eenvoudig en snel!

Welkom Bao Living!

Een volledige detailfiche (met contactgegevens) van deze nieuwe VIBE-bouwpartner kan je op onze EcoBouwgids terugvinden.

 

Wil je meer inspirerend nieuws?