Welkom ReCiTe!

Een nieuw jaar, een nieuwe bouwpartner. ReCiTe uit Lommel overtuigde ons met hun ambities. Met blijdschap kunnen we een nieuwe én eerste bouwpartner dit jaar in ons netwerk verwelkomen!

Zaakvoerder Miel Daniëls is absoluut geen onbekende binnen ons netwerk. Zijn familiebedrijf Daserv!cio sloot eerder aan als bouwpartner. Met ReCiTe doet hij een tweede gooi naar het bouwpartnerschap. In 2018 voelde Miel de dringende nood om andere paden te bewandelen en zich niet alleen op het uitvoerende werk te concentreren. Samen met zijn zoon richtte hij in 2020 ReCiTe op.

Mens- en milieuvriendelijke alternatieven

ReCiTE ondersteunt zelfbouwers en bouwprofessionals om mens- en milieuvriendelijk te bouwen en te verbouwen. Miel en compagnie kiezen resoluut voor ecologische materialen zoals kalkhennep, leem en onbehandeld hout. Beton is een no go. Het afval op de werf wordt tot een absoluut minimum beperkt.

De drijvende krachten achter ReCiTe schuwen innovaties en nieuwigheden niet. Nieuwe toepassingen voor natuurlijke materialen, het hergebruik van materialen en verregaande restauratietechnieken zijn een greep uit het innovatie-assortiment van deze bruisende onderneming.

Een vat vol kennis

Jong is zeker niet onbezonnen. Bewijs? Miel teert op 40 jaar aan ervaring in de bouwsector. Hij is alumnus van het postgraduaat ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ en volgde daarnaast een rist opleidingen en bijscholingen. Miel schoolde zich bij over alle facetten van mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen.

Geen wonder dat de missie en de visie van ReCiTe nauw aansluiten bij de onze. ReCiTe begeleidt haar klanten actief om af te stappen van conventionele bouwmaterialen en technieken. Samen met bouwpartners zoals ReCiTe komen we steeds dichter bij een toekomst waar milieuvriendelijk én regeneratief bouwen de norm is. We kijken ernaar uit om deze gedreven onderneming te zien groeien!

Cheers, ReCiTe! 🍾

Meer informatie over deze bouwpartner vind je op onze EcoBouwgids!

Wil je meer inspirerend nieuws?