Welkom Architectengroep Barchi!

Deze week verwelkomen we Architectengroep Barchi in ons VIBE-bouwpartnernetwerk. Een korte voorstelling kan je hier lezen.

De visie en aanpak van ons team hebben we symbolisch samengevat in ons logo. Wie op ons kantoor langskomt, vindt hiervan de ruimtelijke vertaling: we werken in een strobalen uitbreiding van een beschermd monument.

Hout, stro en leem vormen een leitmotiv in onze ontwerpen, aangevuld met andere ecologische materialen en technieken, zoals bijvoorbeeld schelpen en kalkhennep, een perfecte isolator bij restauratie van monumenten. Als kantoor blijven we steeds in evolutie, open voor nieuwe mogelijkheden en toepassingen.

Met de materialen die we kiezen, kan je eenvoudig zelf aan de slag. We stimuleren de mensen dan ook om in grote mate zelf betrokken te zijn bij het bouwproces. Hierdoor ervaart de bouwheer de woning echt als ‘zijn’ huis en kan ook meer bereikt worden met eenzelfde bouwbudget. Onze ondersteuning gebeurt dan ook in woord én daad.

Ieder project heeft zijn eigenheid, elkeen die hier komt, zijn eigen dromen. Door de jaren heen hebben we een ruime ervaring opgebouwd, zowel met betrekking tot nieuwbouw als renovatie, maar ook met restauratie van monumenten. Elke keer zien we zowel ons ontwerp als de bouwheer evolueren. Wat begint als een aantal losse ideeën, krijgt vorm en wordt reëel. Een idee-ontwerp groeit uit tot een bouwaanvraagdossier en plannen worden steeds meer in detail uitgewerkt, tot tijdens de uitvoeringsfase eindelijk ruimtelijk kan ervaren worden wat al zo lang op papier gegroeid is.

Welkom Architectengroep Barchi!

Een volledige detailfiche (met contactgegevens) van deze nieuwe VIBE-bouwpartner kan je op onze EcoBouwgids terugvinden.

 

Wil je meer inspirerend nieuws?